10 grunner til...at du bør satse på en karriere innen helse i 2016
6 min

10 grunner til...at du bør satse på en karriere innen helse i 2016

Det er mange som stiller seg spørsmålet om hva 2016 skal bringe. De fleste har en eller annen interesse av egen eller andres helse. Hvordan gå ned i vekt? Hvordan motivere andre? Hvordan bygge muskler? Hvordan komme i form? Hvordan få "bikinikroppen"? Her er noen grunner til at det å velge en karriere innen helse aldri vil bli feil.
Publisert: 09.04.2016

Det er mer normalt å være overvektig enn normalvektig.

Dagbladet presenterte forrige uke tall som viser at over 50% av Norges befolkning er overvektige og at over 70% av menn over 40 er overvektige. Markedet trenger kunnskap som hjelper individer ned i vekt på en sikker og effektiv måte.

I tillegg til dette er de internasjonale tallene slik at 1 av 8 på verdensbasis er overvektige og rundt 1000 personer årlig får diabetes i Norge.

Det finnes rundt 1000 treningssenter i Norge som alle behøver en personlig trener eller kostholdsveileder.

Det er medlemmer på alle senter som ikke får til ting på egen hånd. Ikke fordi de er dumme, men fordi de helt enkelt ikke finner løsningen for de. De trenger deg.

Helse er som melk og brød: alle må ha det.

5.100.000 i Norges land er alle i behov av helse for å kunne fungere. Siden så mange ikke gjør de smarteste valgene behøves kompetanse som kan hjelpe bar, yngre, voksne, eldre, idrettsmennesker, familier, bedrifter og alle andre til å ta de beste valgene for deres hele. Du er nødvendig.

Du blir sunnere selv.

Når man lærer andre om trening og ernæring så er det en stor sjanse for at du blir en bedre versjon av deg selv også. Man lever som man lærer og da smitter dette på deg også. Om ikke for andre, så hva med å gjøre det for deg selv?

Dette er den første generasjonen der barn forventes å ha kortere levealder enn sin foreldre.

For første gang i historien tror man at dagens unge vil ha korterer levealder enn sine foreldre. Det har aldri skjedd før og om det er tilfelle og utviklingen fortsetter vil dine barn leve enda kortere enn deg. Hvilken gave er det å gi sine barn? Lær det du behøver og ta vare på deg og dine så de får ikke bare et langt liv, men et godt et også.

Det er mange som helt enkelt ikke vet hva som er sunt og usunt.

Noe av årsaken er at mange faktisk ikke vet hva som er sunt og usunt. Kanskje du er den som forteller og blir årsaken til at de fikk det bedre. Det å ikke vite er en helt god grunn til hvorfor man ikke klarer å gjøre de riktige valgene. MEd kunnskap kan du motivere og hjelpe til at verden og menneksene rundt deg får det bedre.

Staten satser på å bekjempe overvekt.

Brevet vi sendte til helseministeren i kjølvannet av debatten rundt overvekt ble besvart på en profesjonell og ryddig måte. Det betyr at myndighetene lytter og at det er verdt å ta opp kampen. Jo fler som kjemper, jo større sannsynlighet er det for at vi lykkes.

Majoriteten av oss ønsker "å se bedre ut naken".

Hvor overfladisk det enn høres ut så ønsker vi alle å se bra ut. Det er ikke alltid like politisk korrekt å si det, men det er et ønske de fleste har. Siden majoriteten ønsker det, hvorfor ikke lære det man trenger.

Markedet er hele verden.

1,6 milliarder mennesker er overvektige og hvert 90. minutt bruker vi 60 millioner USD på vektreduksjon rundt omkring på planeten. Hvorfor ikke lære seg et yrke du kan ta med deg hvor som helst og bruke overalt? Nå kan du i tillegg studere hvor som helst. Mulighetene er uendelige.

Det er ingen skam å endre mening.

Om du er ung i dag så har du mange muligheter til å endre mening opp gjennom årene. Kanskje du ikke ender opp som personlig trenere eller kostholdsveileder, men hva kan vel være bedre enn å ta med deg verktøy som gjør at du:

a) kan ta vare på deg selv og dine

b) alltid ha en mulighet til å falle tilbake på dette yrket om "everything else fails". Jeg kjenner mange som er galde for at de hadde et sted å lande som gav de en jobb når de ble lei av det de har drevet med. Vi støter på mange som etter mange år tar utdannelsen når de endelig finner ut hva de vil gjøre "når de blir store". Hva med å starte i andre enden?

Du kan tjene så mye du ønsker.

Mulighetene innen helse er ubegrenset og jo flinkere du er jo mer kan du ta betalt. Om du kan gi mennesker muligheten til å leve bedre, leve lenger og kunne nyte livet med sine nærmeste mer, eller prestere bedre i sin idrett/aktivitet er verdien som man sier i noen reklamer "PRICELESS".

Hvor mye du tjener som Personlig Trener er helt op til deg og hav du klarer å skaope. Siden dette er et betent tema for noen så kan jeg pr nå infomere om at jeg personlig har daglig kontakt med minst 10 trenere som tjener over 500.000 i året.

Bedrifter satser på helse.

Bedrfitsmarkedet er enormt og mange bedrifter ansetter i dag trenere, terepeuter og kostholdsveiledere for å ivaret ta personalet. Bedrifter vet hvor mye sykefravær og dårlig helse koster og mange tar heller en mindre regning på forhånd enn en større senere.

Lurer på hva du skal bli når du blir stor: valget er egentlig veldig enkelt.

Publisert: 09.04.2016 KL. 10:27
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.