10 tips for muskelvekst
2 min

10 tips for muskelvekst

Viktige steg for hypertrofi
Publisert: 27.12.2012
 
  1. Bruk baseøvelser. Dette innebærer markløft, knebøy, benkpress, chins, skulderpress. Disse trigger hormonsystemet 
  2. Tren med et høyt volum - baseøvelser utført med 10 reps viser seg å å føre til en akutt økning i produksjonen av testosteron.
  3. Spis mye mat. For beste mulig hypertrofieffekt bør du ligge i kalorioverskudd. 
  4. Spis nok proteiner. Inntaket bør være ca 2,5 gram pr kroppsvekt eller mer
  5. Spis nok fett. Både umettet og mettet fett er viktig. Vær obs på at ikke alt fett er bra. Det er stor forskjell på fett i en avocado eller animalsk fett i kjøtt sammenlignet med transfett i fastfood. For lite fett i kosten kan redusere testosteronproduksjonen. Rødt kjøtt er å anbefale.
  6. Spis nok fet fisk som gir omega-3 fettsyrer
  7. Sov minst 8 sammenhengende og uvbrutte timer pr natt. Lite søvn vil kunne medføre for høy kortisolproduksjon over tid
  8. Drikk mye vann. For å prestere optimalt må du være hydrert.
  9. Tren variert! Å "angripe" musklene på forskjellige måter(både med øvelser og metoder) vil kunne stimulere de til å vokse.
  10. Varier tempo. Hastigheten du bruker på utførelse av øvelser er også en faktor som på samme måte som serier, repetisjoner, pauser og belastning har en finger med i spillet. Å variere mellom raske, eksplosive og roligere utførelse er å anbefale.
Publisert: 27.12.2012 KL. 11:00
Kategori: Siste Artikkel
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.
Hvilken funksjon har glutamin på helsen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.