4 raske tips for økt styrke i benkpress
3 min

4 raske tips for økt styrke i benkpress

Publisert: 14.01.2013

 

Benkpress – selve definisjonen på stor styrke, eller?

For mange er benkpress verdens viktigste og beste øvelse. Det ligger stor prestisje i å være sterk i denne øvelsen. "Hvor mye tar du i benken" er gjerne det første folk spør om når de lurer på hvor sterk du er. At en øvelse som belaster et så begrenset antall muskler av mange brukes som en definitiv måleenhet for styrke er vårt syn merkelig.

Styrken i knebøy, markløft, olympiske velser m.fl sier så uendelig mye mer om den totale styrken. Kanskje bør vi redefinere hva styrke måles ut fra? Uansett- en stor styrke i benkpress forteller mye om styrken i brystet, triceps og fremside skuldre, selv om øvelsen utført i styrkeløftsammenheng kan regnes som en øvelse hvor omtrent hele kroppen er aktiv under utførelsen. Det handler om å overføre kraft helt fra første ledd(ankler) og opp til overkroppen. Øvelsen vil sannsynligvis alltid være blant de mest populære så hvorfor ikke ta i bruk noen effektive tips for å kunne løfte noen flere kilo?
 

1. Tenk at du prøver å trekke stangen fra hverandre når du klemmer rundt. Dette har vist seg å øke den eksentriske aktiviteten i triceps hvilket gjør at du kan løfte mer.

2. Når vekten senkes ned – press baksiden av hodet ned i benken. Dette kan aktivere en refleks som potensiellt vil tillate deg å løfte opptill 5 prosent mer i henhold til kjente coacher som Dave Tate.

3. Tren ryggen. Et godt forhold mellom agonist(bryst) og antagonist(rhomboideus, lats) er viktig for god effekt.

4. Skap kraft og stabilitet. Benkpress utført for å bli maksimalt sterk er ikke en øvelse for bryst og triceps. Det er en øvelse der stabilitet og kraft utvikles gjennom blant annet "leg drive" hvilket betyr at du aktivt presser i fra med bena for å stabilisere basen og generere kraft

Publisert: 14.01.2013 KL. 02:38
Kategori: Trening
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.
Diskusjoner foregår rundt temaet endring av fibertypen. Hva sier forskningen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.