Å jobbe som PT i SATSELIXIA
5 min

Å jobbe som PT i SATSELIXIA

PT yrket er et satsningsområde som tas på alvor. Ledende i bransjen er SATS ELIXIA og her kan du se hvordan det er å jobbe i dette systemet. Lurer du på å bli PT? Dette må du lese!
Publisert: 03.05.2016
Av:
Atle Arntzen

SATS ELIXIA er Europas nest største treningssenterkjede, målt i antall medlemmer, og vi ønsker å presentere et så godt produkt som overhodet mulig være seg kvalitet på PT, gruppetrening, utstyr, fasiliteter, etc. slik at vi får mest mulig fornøyde medlemmer. Visjonen vår er: «Make the Nordic people healthier & happier», og PT spiller en meget viktig rolle i dette arbeidet.

Hvordan ser vi på PT-yrket, hvordan tar vi vare på PTene våre og hva er ambisjonene de neste 3-5 årene?

Først og fremst ønsker vi å etablere PT som et fulltidsyrke, som det er mulig å kunne leve godt av i mange år. For å få til dette er vi nødt til å ha et fokus som etterstreber dette i alle ledd, og vi ønsker derfor primært å ansette nye PTer som vil jobbe 100%. Vi ansetter imidlertid også studenter som er i ferd med å videreutdanne seg for å bli en bedre PT, men dagene der PT-yrket sees på som en hobby og deltidsjobb er forbi. I tillegg har vi etablert en lønns- og bonusmodell som er svært lukerativ, der en suksessrik PT som trener 7-8 kunder pr. dag tjener fra ca. 500.000,- til 810.000,- (avhengig av hvilket nivå PT er på). Alle PTene i SATS ELIXIA er delt inn i nivåer (1-4) der PT´s erfaring og utdanningsnivå bestemmer hvilket nivå som han/hun havner på. Fordelen med å jobbe som PT er at du selv bestemmer hvor mye du jobber, og våre best betalte PTer har en årsinntekt på godt over 1.000.000,-.

Å bygge seg opp som PT krever både kunnskap og ferdigheter, og kanskje aller viktigste en stor potensiell kundebase å ta av. Det har SATS ELIXIA! Alle våre medlemmer får to PT-timer inkludert i medlemskapet, og det betyr at du som PT har verdens beste muligheter til å raskt få nye kunder. Faktum er at vi i dag har mange flere nye medlemmer enn tilgjengelige PTer, så vi trenger ca. 100 nye PTer som vil jobbe fulltid! På enkelte sentre må vi t.o.m. si nei til medlemmer som vil kjøpe PT-timer pga. for stor etterspørsel… Alle våre PTer får obligatorisk salgsopplæring (16 timer) med de beste lærerne i bransjen, som gir PTene den hjelpen de trenger for å lykkes.

Vi vet at kvalitet selger, og fornøyde medlemmer er våre viktigste ambassadører! Samtidig tror vi at fornøyde ansatte gir fornøyde medlemmer, så en av våre viktigste strategier er å sørge for at PTene blir sett og anerkjent for den kompetansen og det bidraget de gir til selskapet hver eneste dag. Derfor bruker vi mye ressurser på å gi våre PTer gratis kompetanseheving og videreutvikling, slik at de hele tiden får mer kunnskap innen temaer som trening, kosthold, coaching og salg. Hver måned har vi relevante kurs og/eller utdanninger som kommer PTene til gode, der vi bruker våre aller beste PTer som lærere. Vår ambisjon er at våre kurs og utdanninger holder svært høyt nivå, så dersom vi ikke selv har interne krefter som er på topp i det aktuelle fagfeltet leier vi inn fagpersoner på øverste hylle. Når det gjelder utstyret på sentrene våre bruker vi kun det aller beste, og f.eks. ELEIKO er vår eneste utstyrsleverandør på vektskiver, vektstenger og manualer. I tillegg etterstreber vi en «lay out» på sentrene våre som innbyr til PT-virksomhet og vi skal hele tiden være i forkant når det gjelder produktutvikling og nye konsepter. Et stor satsingsområde i 2016 er «PT online» og når dette er på plass vil det være enda enklere å hjelpe PTene våre til å skaffe seg en godt betalt fulltidsjobb!

I tillegg til dette liker vi å krydre hverdagen til PTene i form av konkurranser og happenings, der vi har premier (kurs og utdanninger samt reise til internasjonale fitness conventions i USA) og kåringer som det svinger av. Et eksempel på dette er «200-klubben» som er en konkurranse vi har i april + mai, der alle som totalt leverer mer enn 200 timer blir invitert til en helg med faglig påfyll av ypperste klasse samt hyggelig sosialt samvær på lørdagskveld der vi alle utveksler erfaringer med et glimt i øyet J

I dag har vi ca. 80 PTer som allerede jobber fulltid og det økser stadig, men vi ser at dette bare er begynnelsen. Vår ambisjon er at vi om 3-5 år har mangedoblet dette, og at det å jobbe som PT er anerkjent på lik linje som fysioterapeuter, naprapater, kiropraktorer, etc.. PTene er fremtidens helsearbeidere og det er overhodet ingen grunn til at det skal være mindre attraktivt å sørge for at friske mennesker holder seg friske og lever et liv med god livskvalitet, enn å hjelpe syke mennesker til å bli friske. Ønsker du å hjelpe andre mennesker til å få et bedre liv og brenner for PT-yrket, er du hjertelig velkommen til å bli med på laget vårt!

Publisert: 03.05.2016 KL. 04:40
Av:
Atle Arntzen
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.