Helsekoden - en podcast om livskvalitet
6 min

Helsekoden - en podcast om livskvalitet

Helsekoden er en podcast om livskvalitet, helse og alt som omfavner livet. Vil få med mange interessante gjester og gjøre alt å lage et virkelig godt produkt.
Publisert: 08.05.2020

En podcast om livskvalitet

Vi vil starte med å takke for en fantastisk respons av flere tusen lyttere. Det gleder oss at vi kan gi dere content av verdi.

Du kan lytte til podcasten her.

Det sies at denne generasjonen er den første som kommer til å leve kortere enn sine foreldre. Med mer kunnskap og informasjon enn noensinne burde vi ikke være i stand til å øke livslengden og livskvaliteten? Vi mener det ikke bare handler om hvor mange år man får, men hvor gode årene er. Vårt mål er å gjøre Norge til verdens sunneste land og vi håper du deler reisen med oss.

Slik begynner innledningen til Helsekoden, AFPT sin nylanserte podcast. Podcasten skal ta for seg temaer som ikke bare favner om trening, men alt som omhandler livet, helse og podcast livskvalitet. Vi vet at alle disse temaene i en eller annen grad påvirker hverandre og i stedet for å begrense informasjonen vil vi heller gi et bredt fokus der alle kan finne noe som passer for nettopp de.

 

Hva får man svar på i en podcast om livskvalitet?

I følge det store norske leksikon er en podcast redigerte lydprogrammer som distibueres på internett. Internett i seg selv er noe som skaper mange store spørsmål. Er egentlig internett sundt for helsen vår? Hvordan påvirkes av mobilen selv? Der kunnskapen egentlig har blitt en forlengelse av vår egen arm? Dette er noe du kanskje vil få svar på ved å lytte til vår podcast om livskvalitet.

Mat

Vi kan ikke lage en podcast om livskvalitet uten å snakke ha mat som tema. Det dukker jo til stadigheter opp nye hurtigmat restauranter. Vi vil ta for oss hvordan mat påvirker oss i hverdagen. Hvordan mat kan gi deg energi til den ekstra fjellturen og hvordan matvanene endrer seg med tiden.

Det dukker til stadig opp nye hurtigmat restauranter. Like hyppig får vi spørsmål om mat. Kosthold er ikke bare noe som påvirker egen kropp, men i dag ser man klare tegn på at matproduksjon også påvirker miljøet vi lever i.

Trening

Når dette er en podcast om livskvalitet, mener vi at trening er en essensiell del for å føle seg vel. I den perioden vi har drevet personlig trener skole, har dette også skapt oss et unikt nettverk. Et nettverk bestående av de med mest kunnskap i hele verden, når det kommer til tematikken trening. Trening i seg selv kan gjøre ufattelig mye for egen fysisk og psykisk helse, noe vi lover at du kommer til å lære mer om ved å høre på vår podcast om livskvalitet.

Karriere

Karriere er arbeidsmessig eller yrkessuksess gjennom livet. Hvordan setter man egentlig mål for karrieren sin? Det handler ikke bare om et jag etter penger. Det handler like mye om å sette seg mål i livet, for hva man har lyst til å oppnå. Et mål kan være like stort for deg. Uavhengig om det er å gjøre frivillig arbeid for å redde skilpadder på Curacaou, eller å sende en bil ut i verdensrommet. Vi ser at flere og flere unge trenger mer karriereveiledning og hjelp til å ta valg i livet. Vi ønsker å hjelpe til med mer selvstendighet. Samtidig vil vi snakke om måter man kan tilegne seg ny kunnskap. Karriere finner også sin plass i en podcast om livskvalitet.

Mental instilling

Hvordan kan man få bedre mental instilling? Mental instilling kan være bagateller, eller ha stor invirkning på hvordan man føler seg. Det kan være ha små konsekvenser fra at man ikke tok den ekstra løpeturen, til større konsekvenser av å aldri være i fysisk aktivitet. Det kan komme forstyrrelser fra sosiale medier, som gjør at din mentale instilling blir endrer seg. Vi har nok av mye kunnskap til hvordan du kan overvinne alt fra dørstokkmila, til å jobbe med din generelle mentale instilling og motivasjon. 

 

Ideen til en podcast om livskvalitet

Ideen om podcast har vi hatt i snart 8 år, men som alltid må man ha ressurser, tid og mulighet til å håndtere det. Vi ønsket ikke å bare starte noe uten å kunne fullføre, så derfor har det tatt tid. Siden mange i dag knapt går ut av døren uten sin telefon og eventuelt en podcast eller lydbok på ørene tenkte vi nå at tiden var inne for å lage en podcast om livskvalitet og helse. Bedre sent enn aldri.

En podcast om livskvalitet må selvfølgelig ha et mål. Målet er enkelt og vanskelig samtidig: Vi skal gjøre Norge til verdens sunneste land. Det skal måles i henhold til andelen overvekt og fedme, sykefravær og kosthold. Målet er enkelt å si, men vanskelig å oppnå fordi det er så mange elementer som spiller inn. Ikke bare er trening relevant, men det samme er ernæring, mental innstilling, helse, lykke, karriere, økonomi og mye annet. Av den anledning er podcasten så bred at den gir litt av alt. Vi vil selvfølgelig ha en mengde eksterne gjester over tid som alle kan bidra til at du som lytter får noe som du kan benytte for egen og andres del.

Til syvende og sist handler alt om mennesker- deres liv, familie og livskvalitet. Vi håper du finner det du søker etter og ikke nøl med å komme med innspill til temaer og gjester.

Publisert: 08.05.2020 KL. 03:03
Kategori: Helse
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hvordan påvirker inntaket av NSAID preparater helsen?
Muskel og skjelettlidelser er en av de største årsakene til uføretrygd.
Holder du deg i fysisk aktiv og i noenlunde fysisk form, er sjansen bedre for at du også holder deg mentalt frisk og unn...

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.