De fem tingene du må ha med for å lykkes
5 min

De fem tingene du må ha med for å lykkes

Mange lærer disse punktene underveis eller mislykkes i forsøket. Er du rustet på disse punktene vil du ha en større sjanse for å komme i havn med målene dine.
Publisert: 02.08.2018
Av:
Steinar Ekren

Kosthold, trening og aktivitet må passe inn i hverdagen din – ikke omvendt.

 

Du kan ikke sette igjen småbarna hjemme alene når du skal på trening. Det sier seg selv. Kanskje du har lyst til å trene 5 dager i uken, men om det bare er realistisk å få til 2 må du forholde deg til det. Kan du bli norgesmester i styrkeløft med kun 2 treningsdager i uken? Trolig ikke. Kan du gå ned i vekt? Absolutt. Det er også tungvint å lage annen mat til seg selv i tillegg til mat du skal lage til familien. Spis det samme og spis sunt for det meste. Få inn en del proteiner og masse grønnsaker. Har dere laks, pasta og salat til kan du kanskje spise mindre pasta for å redusere kaloriene. Små tiltak og justeringer i stedet for å sitte og spise tørr og kjedelig mat alene. Spis mat du liker som gjør deg mett og som du kan spise resten av livet. Ikke i to uker før du gir opp.

 

Du kommer til å feile. Forvent å feile så vil du lykkes.

Uansett hvor godt mot du er ved ved start kommer du til å drite deg ut. Du kommer til å misse noen treningsdager, spise for mye, ta dårlige valg og velge sofaen over gåtur. Du løser ikke et problem ved å forverre det. Spiser du 300 kalorier for mye en dag spiller det ingen rolle. Om du da velger å ta den helt ut ved å spise 1500 for mye blir det et mye større problem. Om du får en sprekk i et rør på kjøkkenet brenner du vel ikke ned huset. Du fikser røret. Er du forberedt på å feile fra starten av kommer det ikke som en neve i magen. Bare fordi du feiler en gang betyr det ikke at du kommer til å feile på sikt. Fortsett å jobb fremover.

 

Rutiner – ikke motivasjon – vil hjelpe deg i mål.

Mange baserer seg på motivasjon for å lykkes. Det er den største fellen du kan gå i. ”Jeg er ikke motivert til å trene i dag”. Du ringer vel ikke til jobben og sier ”Jeg er ikke motivert for å dra på jobb i dag.”? Sørg for å trene når du skal uansett hvor lite lyst du har. Om du misser en økt er det ingen stor sak. Misser du mange økter fordi du ikke er motivert kan du ikke forvente noen resultater heller. Det er bare du som kan gjøre jobben. Gjør treningen til en rutine du gjør før du drar hjem eller noe du gjør etter barna har lagt seg.

 

Stahet og tålmodighet må til.

Sørg for å finne noe du kan leve med og deretter tar du en dag av gangen. Ligger du i et kaloriunderskudd mesteparten av tiden er det bare å vente. Vente mens du gjør jobben. Mål fremgangen med bilder, centimeter og vekt. Se tilbake på mål og bilder når det virker som ingenting skjer. Vær sta og tålmodig. Tiden er din venn. Tiden hjelper oss i mål så lenge du gjør jobben.

 

Planlegg

Dersom du ikke planlegger godt kommer du til å begå flere feil. En godt planlagt dag eller uke har mye større sjanse for å gå som planlagt enn om du tar ting på sparket. Planlegg når du skal trene, planlegg ukas middager, planlegg hva du skal spise i morgen og planlegg ukas innkjøp slik at det ikke blir mange spontan-kjøp.

 

 

Publisert: 02.08.2018 KL. 11:53
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Trening
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.
Diskusjoner foregår rundt temaet endring av fibertypen. Hva sier forskningen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.