Derfor lykkes en rehab PT oftere
5 min

Derfor lykkes en rehab PT oftere

Tre gode grunner til hvorfor denne videreutdanningen kan gjøre deg til en bedre personlig trener
Publisert: 08.09.2023

Mange personlige trenere ønsker å utvide kompetansen sin. Kurset Rehab Trainer gjennom AFPT er derfor et naturlig valg. I denne artikkelen skal jeg forklare tre gode grunner til at en slik utdanning vil gjøre at du lykkes oftere som personlig trener.

 

Økt kunnskap gir økt selvtillit

Det meste i menneskekroppen er komplekst. Selv om det fremstår logisk, er det fortsatt vanskelig å forstå alt. Når man skjønner at det er mye mer bak smerter og skader vil nysgjerrigheten kunne trigge en videre lyst til å forstå mer og se større sammenhenger. 

Plutselig forstår du at ryggvondten ikke handler utelukkende om hvilke styrkeøvelser kunden din gjør for ryggen, eller tykkelsen på musklene mellom setet og nakken. En av de største prediktorene for langvarig ryggsmerte er faktisk om man trives i jobben sin. Da går det opp for deg at den kartleggingen du må gjøre må favne mye bredere enn få spørsmål om den fysiske belastningen. Ryggsmerten kan i flere tilfeller handle mer om psykologiske og sosiale faktorer som trivsel og jobb.

Og en annen ting: Visste du at de som tror at smerten går over raskt faktisk rehabiliteres raskere? Hjernen er en morsom greie.

Når du forstår dette og kunden din skjønner dette vil du gjøre en langt bedre jobb med kundene dine, og du vil forstå sammenhenger på et helt nytt nivå. Du vil føle at jobben du gjør handler om mer enn trening. Det handler om å zoome ut og se sammenhenger på helt andre måter.

 

Du blir bedre på kommunikasjon

Når du forstår langt mer komplekse ting enn fundamental treningsfysiologi vil du forstå makten og effekten som ligger i ord og setninger. Du vil begynne å stille helt andre spørsmål og du vil forstå at det du spør om og sier er avgjørende for om kunden lykkes med treningen og rehabiliteringen.

Selv vil jeg røft anslå at 80 % av rehabiliteringen handler om kommunikasjon. Smerte er tross alt normalt. Likevel forventer vi alle å være mest mulig smertefri til enhver tid. Når jeg forklarer til mennesker med vondt i ryggen at dette rammer 80 % av befolkningen gjennom livet, og at jevne tilbakefall er forventet for 50-70 % av disse igjen, er det mye enklere å akseptere nettopp fordi det er så normalt.

I et tenkt tilfelle er det tre ting en kunde vil høre når ryggen har blitt vond.

  1. Dette er normalt - du er trygg, sjansen for at det er noe alvorlig er 1-3 %.

  2. Det er en vanlig prognose at innen 3 måneder er nesten alle kvitt smertene.

  3. Det viktigste du kan gjøre er å være aktiv og positiv og ikke la plagen stoppe deg.

 

Husk det jeg sa angående det å tro at smerten raskt går over!

 

Din verdi overgår prisen

Når kunden din skjønner at smerter ikke bare handler om å gjøre skulder- rygg, hofte- eller kneøvelser vil din verdi vokse langt forbi prisen per time kunden betaler.

Ditt produkt er nå så solid at du slipper å selge. Fordi du er en PT som ser, lytter, forklarer, stiller gode spørsmål, beroliger, pusher og tilpasser på et helt annet nivå enn tidligere. Kunder som opplever denne verdien blir dine aktive ambassadører og referanser. Alle kjenner noen som skulle ha kommet i gang med trening, men som vegrer seg fordi de sliter med smerter.

Når du blir en "go-to" PT for de med vondt et eller annet sted i kroppen, er det ikke sjans for at du blir arbeidsledig i overskuelig fremtid. 

Muskel- og skjelettplager rammer flest og koster mest, ikke tenk at det ikke er nok folk å ta av. Vi er allerede for få PTer med denne kompetansen!

Da jeg utdannet meg som fysioterapeut i 2012 følte jeg meg kompetent. Da jeg tok Rehab Trainer utdanningen med Benjamin Christensen i 2019 skulle jeg ønske at dette var obligatorisk i fysioutdannelsen. 

Min metode, kompetanse, kommunikasjon og verdi fikk et voldsomt løft. Nå er jeg langt mer tydelig i hvordan jeg formidler smerte til mine kunder og jeg lykkes langt oftere med ulike kundegrupper enn før.

 

Les mer om Rehab Trainer og meld deg på her!

Publisert: 08.09.2023 KL. 02:00
Kategori: Trening
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.
Diskusjoner foregår rundt temaet endring av fibertypen. Hva sier forskningen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.