Dette er de mest populære treningslåtene
3 min

Dette er de mest populære treningslåtene

Musikk og trening henger tett sammen.
Publisert: 05.04.2017
Av:
Silje Bjørnstad

Flere er enige om at musikk kan være med på å gi økt motivasjon på trening, noe som igjen bidrar til at man gir «det lille ekstra». Det finnes også flere studier som bekrefter at musikk under en treningsøkt kan øke prestasjonen. Forskning har også vist at rolig musikk har en avslappende effekt på kropp og hode. Forskere mener at det hovedsakelig er rytmen i musikken som styrer hva slags effekt den har på mennesker; langsom takt kan gjøre deg mer avslappet, mens en raskere rytme kan gjøre deg mer våken og glad. Det er også mange som har konkrete følelser knyttet til bestemte sanger. Dette er noe mange kan kjenne deg igjen i når det er snakk om treningsmusikk – kanskje du selv har en bestemt låt som du setter på når du skal løfte skikkelig tungt eller løpe intervaller? Men hvilke sanger er de mest populære treningslåtene?

Populært på Spotify
Ifølge musikktjenesten Spotify er det Drake, Eminem, Kanye West og Rihanna som er de artistene vi spiller oftest når det gjelder treningsmusikk. Tidligere i år kunne nemlig Spotify avsløre hvilke spillelister og låter vi hører mest på når vi trenger musikkmotivasjon på trening. Den mest populære låten skal være «Till I Collapse» av Eminem som kom ut i 2002. Nummer to er Kanye West og hiten «POWER» fra 2010. På tredjeplass finner vi låta «Jumpman» med Drake. Spotify har også laget en liste over hvilke 10  land som hører på mest treningsmusikk og Norge er faktisk det landet som er på topp. Island er på andreplass, mens Sverige er nummer tre.
 

De mest populære treningslåtene
1. Eminem – Till I Collapse
2. Kanye West – POWER
3. Drake – Jumpman
4. The Chainsmokers – Closer
5. Calvin Harris –  This is What You Came For
6. Rihanna – Work
7. Sia – Cheap Thrills
8. The Weeknd – Starboy
9. Beyoncé – 7/11
10. David Guetta – Hey Mama

Topp 10 land som hører på mest treningsmusikk:
1. Norge
2. Island
3. Sverige
4. Australia
5. Canada
6. Danmark
7. New Zealand
8. Irland
9. Storbritannia
10. USA

De mest populære spillelistene koblet til ordet «workout»:
1. Dance Workout
2. Power Workout
3. Cardio
4. Para Entrenar
5. Workout Twerkout
6. Workout Remix
7. Latin Dance Cardio
8. Electro Workout
9. Workout
10. The Rock Workout

Kilde: Spotify

Publisert: 05.04.2017 KL. 09:21
Av:
Silje Bjørnstad
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.