Er det nye MASS verdt å investere i?
4 min

Er det nye MASS verdt å investere i?

Det kommer hele tiden nye informasjonskanaler. Det nye MASS er et informasjonsmedium som kan være et godt tilskudd til det du har fra før.
Publisert: 06.06.2017
Av:
Steinar Ekren

For personlige trenere er det 2 månedlige reviews som er aktuelle for å følge med på ulik ny forskning innen trening og kosthold. Det første er Alan Aragon’s Research Review (1) som i stor grad fokuserer på kosthold, men har også inneholdt artikler om trening og smertevitenskap. Det andre er Strength and Conditioning Review (2) av Bret Contreras og Chris Beardsley som tar for seg nyere studier og oppsummerer dem på en god måte. Begge de to reviewene koster 10 dollar per måned. Nå er det et tredje interessant review på vei.

Monthly Applications in Strength Sport er et forsknings-review om styrke og fysikk for atleter, trenere og entusiaster (3). Greg Nuckols, Eric Helms og Mike Zourdos er hjerne bak og er alle kjente navn i treningsverdenen. Forventningene er store og jeg har lest igjennom første utgave for å gi deg et innblikk i hva du kan forvente og om det er noe for deg som personlig trener.

Første utgave byr på mange spennende tema. Her er noen av spørsmålene og temaene de ulike forfatterne har som utgangspunkt for sine respektive artikler i denne første utgaven:

  • ”Is it better to combine lifting with high intensity or traditional cardio?”
  • ”Does the configuration of weekly training session order matter for strength?”
  • ”Is muscle damage related to hypertrophy?”
  • ”When the whole is less than the sum of its parts”
  • ”More volume is not always better”
  • ”Pushing it to the limit: gauging how far we are from failure”
  • ”Can you improve your lifting technique by intentionally screwing up?”

I tillegg byr de også på to videoer. Den ene tar for seg effektene uttøyning har på kroppen før trening og den andre tar for seg hvordan man strukturer et fleksibelt kosthold (flexible dieting).

Førsteinntrykket er at designet er pent og temaene er relevante for personlige trenere. Artiklene ser også ut til å forklare godt hvilken kunnskap vi har fra før og hva de nyeste studiene bidrar med til det totale bildet på området samt filosoferer rundt veien videre. Studiene blir tatt for seg i detalj og man får samtidig en fin ”key points” oversikt over hva studien sier. Eric Helms sin studiegjennomgang av ”Is mucle damage related to hypertrophy?” er fin og kanskje anbefalt lesning for de som trener (eller trener andre) kun for å bli støle i muskulaturen. Jeg siterer:

”Hypertrophy had no relationship with any marker of muscle damage direct or indirect, at any time point”.

”Strength is acutely decreased by muscle da
mage, which decreases your ability to produce progressive overload”

Greg Nuckols gjennomgang av forskjeller i styrke mellom høyre og venstre side er ganske interessant. Det samme er Zourdos artikkel om treningsvolum og at mer ikke alltid er lik bedre.

Konklusjon

Jeg tror Helms, Nuckols og Zourdos har lyktes godt i å få til et review som tar for seg interessante tema de fleste av oss treningsinteresserte. Det er veldig flott at forfatterne også tar for seg hva som er det vitenskapelige konsensus på området fra før, hva den aktuelle studien bidrar med og veien videre. MASS koster 19 dollar per måned på forhåndssalg og kan kjøpes ved å følge linken på referanse 3. Jeg vet ikke hvilken pris de kommer til å selge det for senere, men er du treningsinteressert og vil få spesifikk forskning relatert til styrke og muskelvekst er dette trolig noe du bør investere i.

Referanser:

  1. https://alanaragon.com
  2. https://www.strengthandconditioningresearch-store.com
  3. https://www.strongerbyscience.com/mass/

 

 

Publisert: 06.06.2017 KL. 03:41
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.