Flere og flere vil på treningsreise
3 min

Flere og flere vil på treningsreise

Å kombinere trening og ferie er en økende trend.
Publisert: 02.07.2017
Av:
Silje Bjørnstad

De siste årene har ulike treningsreiser blitt stadig mer populært. Det finnes mange ulike treningsturer å velge mellom, uansett nivå og treningsform. Yoga, pilates, boot camps, triatlon, sykling og gruppetimer er bare noen av konseptene innenfor treningsreise-sjangeren. Som personlig trener, treningsveileder eller gruppetreningsinstruktør kan det derfor være mange spennende jobbmuligheter når det gjelder treningsreiser.

Lystbetont
En arrangert treningsreise legger til rette for ulike valgmuligheter i forhold til det å trene. Mange velger å bli med på en slik tur fordi det er sosialt og enkelt å forholde seg til. Det er som oftest ikke noe krav til at man må møte opp på alle de ulike oppsatte øktene. Hvis man møter opp så er det som regel en eller to personer som leder treningsøkten slik at du som deltaker slipper å måtte planlegge eller legge til rette for den treningen som skal skje. Her kommer man til «dekket bord», og deltakerne får enkelt og greit beskjed om hva som skal skje og hva de skal gjøre. Nettopp det å slippe å måtte planlegge øktene er det mange som setter pris på.

Sosialt
I tillegg oppleves det gjerne også mer motiverende å møte andre som heller ikke helt vet hva som skal skje. Her er alle i samme situasjon, noe som kan gi en enda sterkere følelse av tilhørighet og samhold. Det er heller ingen tvil om at det å reise på en slik type treningstur bidrar med mye sosial hygge. Noen velger å reise alene fordi man har et ønske om å bli kjent med nye mennesker med felles treningsinteresser. At reisearrangørene bruker kjente treningsprofiler til å profilere sine treningsreiser er nok heller ikke tilfeldig. Mange blir motiverte av å få møte personer de har fulgt lenge i sosiale medier, samtidig som det kan bidra til en større trygghetsfølelse å ha en «kjent person» som reiseleder. På en annen side kan en treningsreise være med på å motivere personer til å prøve noe helt nytt. Sammen med en reisepartner motiverer man hverandre til å utfordre seg selv på å komme ut av komfortsonen, noe som kan gi mestringsfølelse og økt selvtillit.

Senker skuldrene
Å reise på en treningsferie vil naturlig nok også være annerledes enn for eksempel å dra på en gruppetime på et treningssenter her hjemme i Norge. På en treningstur får man et avbrekk fra hverdagen, og man kan virkelig fokusere på seg selv og treningen. I tillegg får man kanskje slappet av bedre mellom øktene fordi man slipper å tenke på jobb og andre hverdagslige gjøremål. Det er heller ingen hemmelighet at mange treningsturer blir arrangert i varmere strøk, noe som i seg selv er en positiv faktor for mange reiselystne. Det er ikke uvanlig å oppleve økt energi og overskudd av mer sollys og varmere temperaturer. Flere setter også pris på muligheten til å trene utendørs.

 

 

 

 

Publisert: 02.07.2017 KL. 10:20
Av:
Silje Bjørnstad
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.