Gi mer - tjen mer
4 min

Gi mer - tjen mer

Publisert: 14.09.2017
Av:
Steinar Ekren

Det overskriften insinuerer er at dersom du er flink til å gi bort tips og råd med en hyppig frekvens samt ett og annet treningsprogram innimellom til følgerne dine på Facebook eller via nyhetsbrevet ditt så vil du få igjen for det i det lange løp. Har du ikke nyhetsbrev sier du? Da skaffer du deg det med en gang. Mail er en av de beste måtene å bli lyttet til. Da havner alt du sier rett i epost-kassa. Hold deg for det meste til gratis ting og spør om et salg en gang i blant. Du må gi før du kan ta. Det finnes mange gode nyhetsbrev-tjenester som for eksempel Getresponse, Mailchimp og Aweber. Sjekk ut alle for å se hva du tror vil passe best for ditt formål. Selv bruker jeg Getresponse og det gjør nytten.

Det behøver ikke å være mye du gir hver gang, men et tips annenhver dag bør være mulig å få til. En gang sånn annenhver uke kan du gi folk beskjed om en av tjenestene dine. Følgerne dine må selvsagt representere den målgruppen du ønsker å nå og om du kun tilbyr PT-timer er det essensielt at mesteparten av følgerne dine er fra nærområdet. Tilbyr du nettbasert trening kan de komme fra hele landet.

Sett av et par timer i uka til å planlegge innlegg på Facebook og nyhetsbrevet ditt. Da blir det effektiv jobbing og du pumper ut god informasjon hyppig. I Facebook sin insight-funksjon kan du også se hvilket kjønn og hvilken aldersgruppe som utgjør følgerne dine om du ønsker å basere postene dine på det.

Er du smart lager du også en egen Facebook-gruppe som du kaller ”Gratis tips for trening og vektnedgang!”. Det kommer til å ta helt av om du deler det på sosiale media. Folk liker gratise ting. Det er heller ingen dum ide å sponse denne gruppa di med et par hundre kroner. Det er reklame for noe som er gratis. Det betyr at terskelen for å trykke på linken er særdeles liten. Vipps, så har du flere 100 nye følgere for et par hundre kroner.

Sørg for å poste med en viss hyppighet. 3 ganger i uken er nok. Ha en konkurranse en gang i måneden for å stimulere til enda mer engasjement. Det vil også dra folk til gruppa. Sørg for å poste relevante artikler med ting vanlige folk kanskje ikke vet fra før, men har stor nytte av. Gruppa kan også være et fint sted å teste såkalte lead magnets først for å se hvor godt den gjør det siden gruppa i utgangspunktet har mange ganske interesserte følgere som er mer klar for å kjøpe noe enn folk flest.

Hva er en lead magnet sier du? Jo, det er et gratis produkt som kan brukes til å gi bort for å hente inn folks e-post-adresser. Et treningsprogram for vektnedgang eller som gir deg drømmerumpa kan være sexye gratis-ting å gi bort. Når de havner i nyhetsbrevet ditt benytter du sjansen til å sende dem en kjede med e-poster over de neste 7-14 dagene hvor du forsøker å selge dem et svært bra produkt til en sterkt rabattert pris. Dette kan bli en god passiv inntekt. Gir du bort noe gratis vil du få noe igjen for det til syvende og sist.

Gi bort ting gratis for å vise frem hvem du er og at du her her. Når folk vet hvor dyktig du er vil de gå til deg når de er klare for å kjøpe personlig trening.

Publisert: 14.09.2017 KL. 03:17
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.