Gjør tanken på at stress er negativt utslag for helsen?
1 min

Gjør tanken på at stress er negativt utslag for helsen?

Publisert: 09.06.2014

Denne studien (1) ville se på sammenhengen mellom stress, tanken om at stress påvirker helsen negativt og helse og dødelighetstall fra voksne mennesker i USA.

Data fra en undersøkelse kalt "National health interview Survey" i 1988 ble linket opp mot en annen indeks som så på nasjonale dødelighetsdata. Proporsjonelle hazard modeller ble brukt for å undersøke hva slags innvirkning tanken om at stress påvirker helse nagativt. Hver modell undersøkte spesifikt sammenhengen melom mengden stress og tanken om at stress er negativt, og var kontrollert for sosiodemografikk, helse og tilgang til helsetjeneste.

Resultatene viste at nesten 34 prosen av nær 186 millioner voksne amerikanere hadde en formening om at stress påvirket helsen deres til en viss grad. Både høy nivåer av rapportert stress og troen på at stress påvirker helsen negativt var begge individuelt assosiert med økt risiko for dårligere helse og psykisk helse.

Mengden stress og vissheten om at stress påvirker helsen fungerte slik at de som rapporterte om disse to faktorene hadde 43 % større risiko for prematur død.

Referanse:

1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22201278

Publisert: 09.06.2014 KL. 03:16
Kategori: Afpt
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Ikke akkurat noen stor overraskelse
– Hjerterytmeforstyrrelser kan komme av mange forskjellige sykdommer. Det som skjer er at de elektriske impulsene som få...
Se dette viktige innslaget fra TV2. Ikke alle skal ned i vekt

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.