Hvilken lønn får jeg som personlig trener?
7 min

Hvilken lønn får jeg som personlig trener?

PT er et yrke med forskjeller på lønn basert på hvor du jobber og om du velger å jobbe selvstendig eller som ansatt. Det finnes muligheter for å tjene godt dersom du er villig til å stå på for å bygge deg opp en kundemasse.
Publisert: 03.11.2021

«Du er din egen lykkes smed som personlig trener» er et utrykk som mange er kjent med i yrket som PT. Utsagnet har jeg ofte brukt selv som leder for personlig trenere gjennom mange år.

 

Årsaken til at man i stor grad bestemmer sin egen suksessgrad i sitt virke som personlig trener er at det er et provisjonsyrke. Har du kunder som er villig til å betale for timene som du kan levere så tjener de aller fleste personlig trenere relativt godt, dersom man har et høyt nok volum med kunder.

 

Timelønn

 

I treningsbransjen regner man gjerne det som deltid når en personlig trener har mellom 5-20+ timer per uke og fulltid når er PT leverer 25-35+ timer per uke.

 

Timelønn står sentralt i en hverdag som personlig trener. Uansett om du jobber som selvstendig eller om du er ansatt, så har du et beløp per time som utgjør grunnlaget for din månedlige inntekt. Eksempler på det er dersom du har 250 kroner per time og jobber 80 timer per måned. Dette vil utgjøre 20 000,- i månedlig inntekt. Dersom timelønnen hadde vært 500 kroner så vil lønnen utgjøre 40 000,-

 

Det er en stor inntekt basert på kun 80 timer med arbeid, men illustrerer også bildet med timelønn som sentral faktor for å beregne lønn. Dersom du regner på en vanlig mengde på 100% stilling, tilsvarende 160 timer per måned så vil inntekten bli en helt annen. Det skal nevnes at 160 timer per måned som PT, er en krevende mengde med arbeid for de aller fleste.

 

I et provisjonsyrke som personlig trening kan det være en god ide å regne på antall timer levert per uke og måned, og deretter gange dette opp med sin timelønn for å ha oversikt over sin egen lønn og omsetning per måned.

 

PT som yrke vil med andre ord være som andre salgsyrker: - Omsetning og inntekt vil variere fra måned til måned basert på omsetning og tilgang på kunder til enhver tid.

 

Vil du lære mer om hvordan du kan drive business som personlig trener? Sjekk ut AFPT Business School.

 

Hva er en vanlig årslønn?

 

Det finnes personlig trenere som tjener kun 50 000,- per år og det er andre PT i bransjen som omsetter for over 1,5 million. Gjennomsnittlig inntekt ligger på alt fra 300 000 til 600 000 basert på hvor du jobber og om du er ansatt eller selvstendig. Med andre ord er det ikke mulig å finne et eksakt tall på hva du kan tjene som PT, fordi det avhenger av følgende kriterier:

 

  • PERSONLIG TRENEREN: Produktet deg som PT. Din faglige kunnskap og din personlige tilnærming til PT rollen.
  • SALG: Din egen innsats på salg og markedsføring i PT rollen
  • MARKEDET: Tilgang på kunder der du jobber
  • TIMELØNN: Din sats per time.
  • ANSATTFORM: Selvstendig eller ansatt.
  • TÅLMODIGHET: Å lykkes som PT krever ofte tid.

 

Punktene vil være sentrale for å lykkes med å frembringe en kundemasse som er villig til å betale for tjenesten din som PT. Det kan finnes store forskjeller på lønn for den enkelte PT på samme treningssenter. Det er fordi grad av egeninnsats er avgjørende.

 

Du skaper ofte din egen lønn som PT

 

Personlig trening er et yrke som mange refererer til som en drømmejobb eller verdens beste yrke. Det er mange samstemte om, fordi man jobber med sin hobby. Trening er attraktivt og spennende å arbeide med. Drømmejobben kommer likevel med en pris, fordi trening er et provisjonsyrke hvor du i veldig stor grad kan bestemme din egen lønn – på godt og vondt. Derfor tjener noen veldig bra – mens andre tjener litt for lite.

 

I fremtiden vil vi kanskje se at personlig trenere blir ansatt med fastlønn. Det kan være et spennende prosjekt for å se hvilken forskjell en PT kan utgjøre for en medlemsmasse på et treningssenter.

 

Midlertid så er det er provisjonsyrke med store muligheter for de som lykkes med salg og markedsføring i PT rollen.

Vil du lære mer om dette? Ta en titt på vår utdanning Salg, Markedsføring og Coaching.

Publisert: 03.11.2021 KL. 02:05
Kategori: Siste Artikkel
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.
Hvilken funksjon har glutamin på helsen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.