Hvordan forbedre skulderfleksjon
1 min

Hvordan forbedre skulderfleksjon

Begrenset skulderfleksjon er normalt i dagens samfunn
Publisert: 06.01.2013

Innskrenket bevegelighet er et svært normalt problem i dagens samfunn. Muskelen pectoralis minor er en av de som virkelig skaper problemer. Se på bildet og se for deg hva som skjer når denne muskelen blir stram. Den protrakterer/trekker skulderen fremover og dette påvirker blant annet hvordan skulderbladet beveger seg.

Siden denne muskelen ofte er stram er det mange som har godt utbytte av å få løsnet den opp. Resultatet er mindre skulderplager, bedre bevegelighet og bedre potensiale til å få til øvelser som involverer skuldrene korrekt.

Under ser du en før - og etter test av skulderfleksjon med stretching og pressur(triggerpunktbehandling) som et hjelpemiddel. I dette tilfelle økte mobiliteten i skulderleddet betydelig. Vær klar over at andre muskler enn pec minor også kan være årsaken til begrenset skulderfleksjon. Vi skal se på dette i en senere artikkel.

 

Publisert: 06.01.2013 KL. 11:52
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.