Hvorfor kan det være så vanskelig å motivere seg?
4 min

Hvorfor kan det være så vanskelig å motivere seg?

Ordet motivasjon kan man bryte ned i to. Motiv og Aksjon. Hvordan kan din grunn være nok for å handle?
Publisert: 15.06.2018
Av:
Steinar Ekren

Bygge kropp vs bygge hus

Hvis vi tar et tankeeksperiment hvor vi sammenligner det å bygge en ny kropp med å bygge et hus fra bunnen av har de to mange ting til felles. Begge deler tar lang tid å bygge ferdig. Det er mange gode valg som over tid blir til en forandret kropp eller et stort og fint hus. Murstein på murstein. Spiker etter spiker. Du vet at selv om det å sette opp et hus fra bunnen av er mye arbeid vet du at det er verdt strevet. Du vet sånn ca. hvordan resultatet kommer til å bli når du er ferdig med det harde arbeidet. Hvorfor er det da slik at man gir opp underveis i en vektnedgang og gjør det stikk motsatte av hva man bør?

Vil du bli personlig trener? Les mer og meld deg på her.

Selv om det å endre kroppen og det å bygge hus har mange ting til felles er nok førstnevnte litt tøffere. Folk gir opp vektnedgangen ofte mens hus stort sett blir fullført. Å endre kroppen sin kan bedre sammenlignes med å betale en sum penger hver dag for at et firma skal bygge huset for deg. Du må ofre litt hver dag uten at du ser noe framgang i husbyggingen. Går det lang nok tid ser du det, men du er utålmodig på å flytte inn. Kjentfolk som har kjørt forbi forteller deg at det ser ut som byggeprosjektet har stoppet opp eller at grunnmuren har falt ned. Da er det lett å få panikk, miste motivasjonen og gi opp husdrømmen. Kjentfolket er da altså vekta som forteller deg sin historie. Den er ikke spesielt pålitelig og spør du den ofte nok hvordan det går kan den fortelle deg at det går fremover, at det har stoppet opp eller til og med gått feil vei. Ikke stol på vekta. Stol på prosessen og bruk flere målemetoder. Bruk centimeter-mål, før-etter-bilder og kjenn etter på klærnes passform. Da får du et bedre overblikk over situasjonen.

For utålmodige

Om vekta plutselig viser 2 kilo opp er det lett å tenke: ”Hvorfor skal jeg bruke tid og innsats på å gjøre noe som ikke fungerer?” og kaste inn håndkleet. Vi er for utålmodige! På samme vis som et hus ikke settes opp på en dag endrer kroppen seg ikke på én dag heller. Det tar tid. Stol på at du er på riktig vei. Er du usikker så spør en personlig trener, ernæringsfysiolog eller noen som kan peke ut riktig kurs for deg. Kos deg og nyt tilværelsen mens du holder på. For det tar lang tid å gå ned i vekt. Da kan vi i hvert fall sørge for å ha det bra underveis. Ikke bruk tiden på å bekymre deg, men lev livet og nyt det etter beste evne innenfor de rammene som skal til for å nå målet ditt. Utålmodigheten vil ta livet av prosjektene dine. Gjør du jobben så kommer resultatene en dag. Vi drar ikke på jobb en dag eller én uke og klør oss i hodet fordi vi lurer på hvorfor vi ikke er rike enda. Å lykkes er å forelske seg i prosessen. Da kommer resultatene etter hvert. I hvert fall lenge før hos deg enn de som gir opp.

Tips! Ta utdanningen Mental Trener og lær mer om mål, motivasjon og selvledelse til bruk både for deg selv og dine kunder.

Publisert: 15.06.2018 KL. 02:31
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.