Karrierehelse for personlige trenere
7 min

Karrierehelse for personlige trenere

 Det viktige dobbeltblikket - hvordan ta best mulig vare på karrierehelsen vår?
Publisert: 20.11.2023

Som personlige trenere har vi en unik mulighet til å påvirke våre kunders liv på en dyp og meningsfull måte. Vårt fokus strekker seg langt utover fysisk trening; vi kan også bidra til at de får det bedre med seg selv på flere plan. Dette krever evnen til å ha et viktig dobbeltblikk på hvem vi blir i møte med jobben og hva jobben blir i møte med oss.

 

Balansekunstneren

Stopp opp, og reflekter for et øyeblikk. Hvem blir du i møte arbeidsoppgavene? Hvem blir du i møte med møte med kundene? Hvem blir du i møte med rammene? Refleksjon over hvordan du kan skape en god worklife-balance er nøkkelen til å ha det godt på jobb, og evne å støtte dine kunder, uavhengig av om du jobber online, fysisk eller i en hybrid modell.

Som en balansekunstner i denne bransjen kan slike refleksjoner være begynnelsen på at du har pulsen på egen og dine kunders karrierehelse.. God karrierehelse handler om å forstå hvor du henter din energi fra, hvordan du hviler, og hvordan du setter grenser. Dette gir deg bevissthet om hvor du finner verdi i arbeidet ditt og hvordan du kan håndtere stress som kan påvirke både deg selv og dine kunder. Husk at dine kunder og kolleger merker om du er tilstede og er deg selv.

 

Vil du lære mer om helse, trening og kosthold? Du finner en oversikt over alle våre kurs og utdannelser her.

 

Hvilke rovdyr løper du fra?

Stress er en uunngåelig del av livet, men hvordan du forstår og håndterer stress er av stor betydning. Stress er subjektivt, og to personer kan oppleve den samme situasjonen på jobb helt ulikt. Stress er resultatet av opplevde krav fra omgivelsene sett i lys av våre egne opplevde ressurser. Derfor er det viktig å identifisere hva som stresser deg på jobben og reflektere over hvilke ressurser du trenger for å håndtere slike situasjoner. Dette kan være begynnelsen på å utvikle nye ferdigheter eller i det minste identifisere hva som utløser stress.

I dagens travle verden opplever vi stress som er ganske annerledes enn tidligere. Vår kropp har en innebygd "kamp-eller-flukt-respons" som en gang hjalp oss å overleve i møte med rovdyr. Men nå løper vi ofte fra nåtiden, fra oss selv, våre tanker og følelser. Vi er konstant knyttet til våre telefoner, bombardert med nyheter, musikk, podcaster, serier og meldinger. Vi er multitaskere som konstant blir utfordret av hjernen til å håndtere en overveldende mengde stimuli. Mange av oss er avhengige av disse stimuli, uten alltid å forstå hvorfor.

Dopamin, et nevrotransmitterhormon, spiller en viktig rolle i hjernens belønningssystem. Det frigjøres når vi sjekker telefonen for likes eller ser at noen har kommentert våre innlegg, og dette kan gjøre det vanskelig å legge bort telefonen. Mange føler seg utilstrekkelige, uegnede eller sammenligner seg med andre i en konstant strøm av inntrykk. Støtt kundene i å finne gode rollemodeller, og gi de nyttige tips og linker til forskningsbasert informasjon for å støtte de å rydde unna informasjonsstøy.

 

Ta pulsen på karrierehelsa

For personlige trenere er det avgjørende å forstå hvordan stress, både eksternt og internt, kan påvirke din rolle og karrierehelse, fordi det vil påvirke hvordan du møter dine kunder.

Karrierehelse omfatter alle aspekter av våre liv, inkludert det fysiske, emosjonelle, mentale, spirituelle og sosiale. Stress kan påvirke hver av disse dimensjonene, og det kan være en utfordring å finne balanse.

 

Vi mennesker trenger hverandre

Hvis du føler at en eller flere av disse dimensjonene er i ubalanse, kan sosial støtte være nøkkelen. Sosial støtte refererer til mottakelsen av ressurser fra andre mennesker som kan hjelpe deg å redusere stress og øke velvære. Å være åpen, ærlig, autentisk og bli sett og hørt av andre kan bidra til å redusere følelsen av ensomhet og isolasjon i stressende situasjoner. Dette hjelper oss også med å håndtere stress bedre, og som personlige trenere, kan vi være en viktig ressurs for våre kunder som opplever stress i hverdagen.

 

Det gode stresset – det finnes

Ikke all stress er negativt. Eustress er en positiv form for stress som oppstår når vi står overfor utfordringer vi føler oss i stand til å håndtere. Dette er den typen stress som gir oss motivasjon, energi og en følelse av glede og oppnåelse. Det oppstår når du starter en ny utdanning, en ny jobb eller møter nye mennesker. Det er knyttet til følelsen av å oppnå noe stort og oppleve tilfredshet.

Les også: Aktør eller brikke, fra stress til styrke

 

5 tips for å bevege deg og dine kunder fra stress til styrke

1. Vær tilstede
Øv på å være tilstede, både for deg selv og dine kunder. Din tillstedeværelse er en gave å gi til et annet menneske i en verden preget av distraksjoner.

2. Fysisk aktivitet
Regelmessig trening er en selvfølge. Den frigjør endorfiner, senker stressnivået, øker selvtilliten og forbedrer søvnen. Dette gjelder både for deg og dine kunder.

3. Sosial støtte
Husk at du er ikke alene. Du spiller en viktig rolle i å skape gode relasjoner preget av tilstedeværelse og empati. Dette skaper en følelse av fellesskap som kan hjelpe deg og dine kunder til å skape gode resultater.

4. Tidsstyring
 Sett av tid til å organisere og prioritere din tid. Vet hva du bytter tiden din mot. Hjelp dine kunder med å lage gode rutiner for trening og finne sin indre motivasjon.

5. Sett grenser
Det å sette grenser handler om selvrespekt, og det viser andre at du tar deg selv på alvor. Øv deg på å si nei når det er nødvendig.

 

Som personlige trenere spiller vi en betydningsfull rolle i våre kunders liv. Samtidig er det viktig å ivareta oss selv for å kunne være på vårt beste. Stress er en uunngåelig del av livet, men det er hvordan vi håndterer det som virkelig betyr noe. Ved å integrere disse fem tipsene, samt forstå forskjellen mellom stress og eustress, og oppmuntre kundene til å søke profesjonell hjelp når nødvendig, kan vi bidra til livsmestring og livslang læring. Hver dag er en ny mulighet til å inspirere og hjelpe våre kunder på veien mot et sunnere, mer balansert liv.

 

Publisert: 20.11.2023 KL. 08:00
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.