0 min

Kartlegging av svakheter: rhomboideus og serratus anterior

Denne serien vil ta for seg enkelt hvordan man kartlegger ulike svakheter i muskler. Manglende evne til å stabilisere i skulderen kan være årsaket av svakhet i rhomboideus og serratus anterior.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Svakhet i rhomboideus og serratus anterior vil være synlig ved at angulus inferior av scapulae slipper taket ved en vanlig pushup og ved begynnelsen av abduksjon i skulderen. Dette skjer ved at serratua anterior ikke klarer å protrahere scapula eller låse den fast mot thorax.

Det de fleste ikke vet er at rhomboideus og serratus anterior kombinert skal stabilisere scapula og svakhet i den ene vil medføre dysfunksjon også i den andre.

Publisert: 08.04.2009 KL. 02:42
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.