1 min

Myter og sannheter innen trening og helse - 2

Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Du må spise karbohydrater før trening.

Tanken var at karbohydratene blir umiddelbar energi som du trenger på trening. Man glemte bare at det tar litt tid før maten fordøyes og faktisk gir energi. Sannsynligvis nærmer treningsøkten din seg slutten når bananen er fordøyd.

Konklusjon: du må ikke spise karbohydrater før trening. Så lenge du sikrer et tilstrekkelig kaloriinntak gjennom dagen er dette ofte nok.

Du må trene med lette vekter for å bli definert.

Hvor definert du er avhenger av to ting: hvor mye muskler har du og hvor lite fett har du på kroppen. Styrketrening er for å bygge muskler og mange repetisjoner vil ikke gjøre noe særlig bidra på vektreduksjonen.

Konklusjon: tren styrke for å bli sterkere og gå ned i vekt ved å innta mindre energi enn du bruker.

Du må trene X antall ganger i uken.

Igjen, individuelt. Liker du å trene hardt og mye så må du gjøre det sjeldnere, men om du ikke liker verken å ta i eller å trene mye må du gjøre det oftere. Forskning i dag er relativt klar på at mana bør trene hver muskel 2-3 ganger i uken, men det avhenger av mange faktorer.

Konklusjon: jo hardere du trener jo sjeldnere bør du gjøre det og motsatt.

Publisert: 13.10.2017 KL. 05:35
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.