Myter og sannheter innen trening og helse - 3
1 min

Myter og sannheter innen trening og helse - 3

Publisert: 13.10.2017

Du må gjøre kondisjonstrening for å gå ned i vekt.

Absolutt ikke. Du må derimot skape et kaloriunderskudd og det kan du gjøre ved enten å være mer i aktivitet (kondisjonstrening) eller spise mindre. Liker du å spise kan du benytte kondisjonstrening for å ”kjøpe” deg muligheten til å spise mer. Hater du kondisjonstrening? Spis mindre.

Konklusjon: kaloriunderskudd er nøkkelen, uavhengig av måte.

Om du trener styrke får du korte klumpete muskler.

Hvordan du er bygget er basert på dine gener. Det er ytterst lite du kan gjøre for å få kortere eller lengre muskler og dersom du får det til er det sannsynligvis ikke synlig allikevel.

Konklusjon: som alltid: mamma og pappa bestemmer.

Du kan ikke spise karbohydrater på kvelden, da blir du tjukk.

Når du spiser viser seg å ha mindre betydning for normale mennesker enn man kanskje skulle tro. Igjen er vi tilbake til kalorier og inntak totalt gjennom dagen. Forskjellene er marginale.

Konklusjon: Faktum er at du sannsynligvis sover bedre om du spiser karbohydrater på kvelden. De bidrar nemlig til å produsere serotonin, velværehormonet, som igjen kan omdannes til melatonin, søvnhormonet og vips så sover du bedre.

Publisert: 13.10.2017 KL. 05:36
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.