4 min

Nettbasert Personlig Trening - er det noe for deg?

Er nettbasert personlig trening noe for deg?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Som personlig trener bør en ha flere bein å stå på. De aller fleste av oss har ikke fulle kundelister eller kunder som ønsker å trene med oss livet ut. Det er mange ulike aktive og passive inntektskilder som personlig trener, men i dag skal vi se litt nærmere på nettbasert trening; Personlig Trening over nett. Det har sine styrker og svakheter og er definitivt ikke noe som passer alle kunder, men det fungerer for mange.

Fordelene med nettbasert trening er at det ikke tar opp like mye tid, du kan tjene godt per time, du kan nå ut til kunder over hele Norge (eller hele verden), du får flere bein å stå på og det gir deg en større sjanse til å jobbe med det som er idealkunden din (hvis du har en – noe du bør).

Ulempene er at det trolig ikke bringer inn så mye penger totalt, det er vanskeligere å pushe kunder dersom de trenger det og det tar litt tid å sette opp gode systemer i starten. Når det er sagt er de fleste som kjøper nettbasert personlig trening motiverte til å gjøre en jobb over nett og at det kommer inn litt mer penger er viktigere enn ingen penger. 

Systemer er nemlig noe som er viktig både med tanke på nettbasert personlig trening og PT-timer. Du må ha systemer for når de kontakter deg frem til oppstart, underveis i måling, rapportering og når du skal gjøre endringer underveis samt etter de er ferdige å trene hos deg. Du må også ha et system for betaling og du må for Guds skyld ha kontroll på hvor langt samarbeid de skal ha, hvor langt samarbeid de har hatt så langt, skader, smerter, øvelser de ikke vil kjøre, allergier og dislikes (kosthold) samt når de skal ha nytt treningsprogram.

Du må også ha skjema som kunden fyller ut i starten av et samarbeid for å avdekke kundens behov samt en kontrakt de må godta som tar for seg hvor lenge de binder seg, hva som skjer ved brudd på kontrakt, oppsigelsestid osv. Et skjema for målinger av kroppsvekt og centimeter kan være fornuftig å ha med en fast tid i mellom hver måling. Et skjema for maksløft i ulike styrkeøvelser på ulike datoer kan være handy å ha. Hvorvidt du har et eget skjema for rapportering etter styrkeøkter, treningsbolker eller treningsuker er opp til deg selv og hva du synes fungerer best for hver enkelt kunde.

Når det kommer til betaling er nok det enkleste å få kunden til å sette opp en fast betaling hver måned dersom de ønsker å samarbeide med deg over tid. Vær klar på at pengene skal være på konto før du gjør arbeid. Folk flest er ærlige, men det finnes de som ikke er det – så å sende noen et treningsprogram før du har fått penger bør helst unngås. Trolig vil du få pengene dine tilbake, men det byr på bekymringer og mer arbeid å til slutt gå rettens vei for å få tilbake pengene dine. Du kan også bruke Paypal for å sette opp faste betalinger for kundene dine.

Få systemene på plass før du starter opp slik at alt kan gå så smertefritt som mulig og for å gi kunden en så positiv opplevelse av deg og tjenesten din som mulig.

Oppsummering:

  • Nettbasert trening kan være en god inntektskilde   
  • Fordelene er mange og ulempene er få
  • Systemer og skjema er fine ting å ha for at det skal se profesjonelt ut og gjøre jobben så effektivt og optimalt som mulig for både deg og kunden
Publisert: 14.09.2017 KL. 03:23
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.