Personlige trenere- hva gjør vi nå?
5 min

Personlige trenere- hva gjør vi nå?

Corona-viruset har gitt nesten samtlige av oss et solid skudd for baugen økonomisk. Minst 14-dager med stopp og sannsynligvis en dårligere økonomi blant folk flest vil gi oss et betydelig dårligere inntektsår. For noen av oss er det sannsynligvis kroken på døra. Mange av oss har kanskje ikke hatt så god økonomi at vi har kunne satt av penger til en regnværsdag. Hva kan vi gjøre?
Publisert: 21.03.2020
Av:
Steinar Ekren

De av oss som er selvstendig næringsdrivende er kanskje ekstra hardt rammet. I skrivende stund er det slik at vi kan få utbetalt opptil 6G som følge av tapt inntekt som trer i kraft fra dag 3 (1). De som er ansatt og mest sannsynlig permitterte vil få dagpenger fra dag 1. Det hadde vært å foretrekke i disse dager må jeg innrømme, men vi er i en situasjon ingen så komme. Dermed må vi se på de løsningene som finnes. Det som er viktig å tenke på er at selv om mange har det kjipt for tiden vil det være verdt det. Selv om man bare hadde reddet ett liv som følge av alt dette hadde det vært verdt det, men vi kommer sannsynligvis til å redde langt flere enn det.

 

Noen av oss må vurdere å ta oss ekstra arbeid. Matbutikkene og utkjøring av mat er arbeidsplasser som plutselig trenger ekstra arbeidskraft. Hvis du er seriøs med å lykkes som PT er det ingen nedtur å måtte få ekstra inntekt fra andre arbeidsområder i disse dager. For andre kan det være aktuelt å prøve å få trene de nåværende og potensielle nye kunder over nett. De fleste vil vel kanskje trene hjemme også. Nå handler alt om å minimere det økonomiske tapet. Opprett gjerne grupper hvor folk kan trene sammen til en hyggelig penge med ferdigprogrammer for eksempel. Det kan lette terskelen for å melde seg på og du kan få inn noen sårt tiltrengte kroner i en tøff tid. Har man muligheten til å holde god avstand kan man jo trene kunder som er interessert i det ute. Det finnes jo Tufte-parker rundt omkring, eventuelt har mange en veranda, en stige eller lignende ting som kan gjøre kroppsvekttrening mulig. Det er verdt å merke seg at enkelte områder som er tilrettelagt for trening til normalt er stengt nå. Det må respekteres. Kostholdsveiledning eller gruppetimer online er jo noe du kan satse på også?

 

På den andre siden av vekten har vi utgiftene dine. På ett vis har du jo kanskje mindre utgifter i reise og spontane kjøp på butikken. Er du selvstendig næringsdrivende har du kanskje en del faste utgifter du må betale uansett hvordan det går. Mitt råd her er å ta kontakt med dem og forhøre deg om hjelp. Andre bransjer har kanskje også utfordringer for tiden, men det skader ikke å høre. Denne måneden sparte jeg over 20.000,- takket være forståelsesfulle samarbeidspartnere. Det dekker ikke opp hele tapet, men det hjelper definitivt ufattelig mye. Du bør også planlegge innkjøp godt og kun kjøpe det nødvendige de kommende månedene. Spar så mye du kan. Tiden er ikke inne for å leve over evne nå.

 

Siste nytt i skrivende stund er at bransjedirektør Kjersti Oppen etterlyser en krisepakke for treningsbransjen som dekker inntektsbortfall i perioden hvor treningssentrene må holde helt eller delvis stengt (2). Det hadde vært kjærkomment, og det skulle kanskje bare mangle? Hvor mye sparer ikke treningssentrene staten for i helseutgifter hvert eneste år?

 

Tiden fremover vil nok være preget av viruset. Fordelene er jo at alle kommer til å ta renhold seriøst og kanskje kan vi se en trend hvor nordmenn blir flinkere til å benytte seg av lokale tilbud for å støtte opp omkring lokalt næringsliv. Det håper jeg inderlig for både vår skyld og for alle andre som har det tøft for tiden. Lykke til!

 

Referanser:

 

  1. https://www.skatt.no/2020/03/16/enighet-om-krisepakke-sikrer-selvstendig-naeringsdrivende/
  2. https://t-i.no/2020/03/20/krever-krisepakke-pa-vegne-av-bransjen-na/

 

 

 

Publisert: 21.03.2020 KL. 09:51
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.