1 min

Sånn gjør du bicepscurl for høyest aktivering

En veldig liten detalj du kanskje ikke har tenkt på før kan ta bicepstreningen din til nye høyder.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Biceps har flere funksjoner annet å bøye i albuen
Funksjonen til biceps er ikke bare ren albuefleksjon(bøy). Den gjør også supinasjon(vridning) av underarmen sammen med blant annet m. supinator. Det er derfor man normalt sett har et supinert grep(underhåndsgrep) når biceps skal trenes. Eventuelt starter man i et semi-pronert grep(nøytralt) og supinerer på vei oppover. Har du noen gang tenkt på hvordan du holder hantlene når du gjør bicepscurls? Det kan være av betydning for effekten på muskulaturen og spesielt dersom du trener for hypertrofi.Et normalt grep foregår ved at hånden plasseres på midten av hantelen. En liten grepsjustering er alt som skal til for å gjøre forskjellen. Holder du nemlig hånden din helt ytterst til siden på hantelen slik bildet viser vil biceps aktiveres bedre.

Hvorfor? Fordi en større del av vektbelastningen vil jobbe mot supinasjonen og du må derfor anstrenge deg mer for å gjennomføre denne bevegelsen.

Give it a try!
 

Publisert: 17.06.2013 KL. 08:25
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.