Smarte tips til piknik kurven
3 min

Smarte tips til piknik kurven

Sunt, enkelt og smakfullt!
Publisert: 02.07.2017

Piknik på stranden eller i parken er populært om sommeren og mange setter pris på å kunne nyte god mat ute i finværet. Likevel kan det være utfordrende å pakke med seg næringsrik mat som både holder seg godt og smaker digg.

Her får du tips til hvordan du får en sunn og smakfull pikinikkurv:

På grillen
Hvis du ikke har tid til å forberede eller planlegge pikinikmenyen så finnes det mange enkle og praktiske alternativer på en helt vanlig dagligvarebutikk. I dag finnes det et stort utvalg av både grillklare kjøtt- og fiskepakker i folie og oppskjærte grønnsaker klare til å settes rett på grillen. Grovt brød, lomper, ferdige salater og grove wraps er eksempler på smart tilbehør. Frukt og ferske bær egner seg godt som snacks eller når du ønsker en søt avslutning på måltidet. En sitron, lime eller mager kesam kan fungere ypperlig som smakstilsetting på salater og grillmat, og er i tillegg et magrere alternativ enn fete ferdigdressinger på flaske.

Små nistepakker
Sandwicher med grovt brød og proteinrikt pålegg er en klassiker! Lager du dine egne wraps eller brødblingser så pakk gjerne dette inn i aluminiumsfolie, da holder maten seg fersk lenger. Hvis du ikke har rukket å lage noe på forhånd, så er det lettvint å stikke innom matbutikken der du kan kjøpe med deg ferdigskåret brød eller grove polarbrød. Da kan du enkelt lage fristende smørbrød med ditt favorittpålegg som piknikkmat! Har du ferdigkokt pasta eller quinoa til overs passer dette perfekt til å lage en deilig salat som du tar med deg i en boks. Tilsett for eksempel grillet kylling, kokt egg, tunfisk eller lignende for å øke proteininnholdet slik at du får et mer mettende salatmåltid. Eggeretter er også sunn og mettende mat som holder seg fint noen timer ute på tur. Omelett smaker like godt kaldt som varmt og eggerøre sammen med spekemat eller røkelaks er en sommerklassiker. Noen skiver med spekeskinke eller laks egner seg også godt som pålegg i lomper og wrap.

«Det lille ekstra»
Har du hatt litt tid på forhånd så kan matmuffins, pannekaker eller vafler være et smart alternativ. Bruk grovt mel, og gjerne litt havregryn, når du kokkelerer. I matmuffins passer det fint å variere fyllet med ulike grønnsaker og urter, kjøttpålegg og ost. Vafler og pannekaker er noe både store og små setter pris på, og som passer både som hovedmåltid eller som en dessert. Som «ventesnacks» kan små nøtteposer, grønnsaksstaver, bær og frukter være smart. Da stagger man sulten, uten at det blir for mye av det gode før hovedmåltidet. Husk også alltid å ha med vann i strandbagen eller i piknikkurven. Synes du vanlig vann kan bli litt kjedelig så forsøk å tilsette noen sitronskiver, oppkuttede jordbær eller appelsinbåter. Her kan du variere med de smakene du liker best.

 

Publisert: 02.07.2017 KL. 10:22
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.