Ukens forskning: Evidensbaserte anbefalinger for kroppsbyggere/fitnessutøvere og andre som trener for estetiske mål
1 min

Ukens forskning: Evidensbaserte anbefalinger for kroppsbyggere/fitnessutøvere og andre som trener for estetiske mål

Evidensbaserte anbefalinger for fitnessutøvere og kroppsbygger
Publisert: 25.05.2014

De ulike treningsprogrammene og kostholdsanbefalingene utøverne benytter seg av er i mange tilfeller basert på hva andre har tipset om og/eller erfart at har fungert bra for dem før. Det behøver ikke være noe galt med empirisk evidens i det hele tatt, men det er fint med gode innslag av vitenskapelige studier som ser på effektive tilnærminger mot ulike mål.

Derfor er det interessant når det kommer vitenskapelige studier som ser på hvilke anbefalinger som fungerer best for denne gruppen mennesker for å optimalisere resultatet.

Les også: Case-studie på en mannlig naturlig fitnessutøver over ett år

Alan Aragon, Eric Helms og Peter Fitschen har levert en  god gjennomgang av litteratur som ser på trening, ernæring og kosttilskuddsanbefalinger for denne gruppen mennesker (1). Det er mange interessante og gode anbefalinger som vi anbefaler at du leser og setter deg litt inn i. Klikk på linken under og have a look!

 


Referanse:

1) http://www.jissn.com/content/pdf/1550-2783-11-20.pdf
 

Publisert: 25.05.2014 KL. 03:43
Kategori: Afpt
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Ikke akkurat noen stor overraskelse
– Hjerterytmeforstyrrelser kan komme av mange forskjellige sykdommer. Det som skjer er at de elektriske impulsene som få...
Se dette viktige innslaget fra TV2. Ikke alle skal ned i vekt

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.