Ukens forskning: Gjør brød oss overvektige?
1 min

Ukens forskning: Gjør brød oss overvektige?

Brød er til tross for liten vitenskapelig evidens en av de mest omdiskuterte og eksluderte matvarene i moderne populære dietter.
Publisert: 12.01.2014

Brød er til tross for liten vitenskapelig evidens en av de mest omdiskuterte og eksluderte matvarene i moderne populære dietter.

Fremgangsmåte
Studiet (1) var et klinisk og randomisert forsøk der 122 damer med en BMI over 25, men under 40 ble delt i to grupper: med brød, og uten brød. Alle deltakerne var over 18 år gamle og de fleste rundt 40.

Både gruppen med og uten brød ble kurset og fikk retningslinjer i ernæring og trening og ble fulgt opp I 16 uker. Begge gruppene fulgte et lavkalori kosthold.

Resultat

104 av de 122 damene (85 %) av damene fullførte studiet. Begge gruppene forbedret ulike helseparametre. Gruppen som spiste brød økte det totalet inntaket av korn og prosentuell mengde energi fra karbohydrater. Den samme gruppen mistet mest fett. Gruppen som ikke spiste brød hadde flest deltakere som falt i fra (21,3 % vs 6,6 %).

Kanskje kan en årsak være at dietter som setter begrensninger på valg av matvarer er vanskeligere og følge, og derfor oftere fører til frafall.

Referanse

(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22209501

Publisert: 12.01.2014 KL. 02:50
Kategori: Siste Artikkel
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.
Hvilken funksjon har glutamin på helsen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.