1 min

Ukens forskning: Innhold av BCAA i proteinkilder

Innhold av BCAA i proteinkilder
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Å vurdere kvaliteten på proteinet gjennom dets effekt til å skape proteinmetabolisme bør inkludere en vurdering på diett for å se om behovet for proteinsyntese dekkes godt.

En annen viktig ting å se på når det gjelder en vurdering av kvaliteten på proteinet vi inntar er biotilgjengeligheten av proteinet, det vil si hvor fordøyelig det er, og kapasiteten proteinet har til å gi nok nitrogen og aminosyrer til vevene i kroppen.
BCAA – Branched Chained Amino Acids er bestanddelene i protein og er helt enkelt de essensielle aminosyrene vi bør få i oss nok av. Når det gjelder mål om spesielt muskelvekst og styrkeøkninger er det viktig at vi får i oss spesielt nok Leucine, som er en av disse aminosyrene. Derfor kan det være greit med en oversikt over hvilke proteinkilder og som gir hvilken mengde av BCAA og leucine.

Oversikten finner du på bildet under.Referanse:

(1) http://ajcn.nutrition.org/content/87/5/1576S.full

Publisert: 17.11.2013 KL. 02:12
Kategori: Afpt

Har du lest disse?

Ikke akkurat noen stor overraskelse
– Hjerterytmeforstyrrelser kan komme av mange forskjellige sykdommer. Det som skjer er at de elektriske impulsene som få...
Se dette viktige innslaget fra TV2. Ikke alle skal ned i vekt

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.