Per Inge Rustad

Per Inge har en mastergrad i Idrettsfysiologi fra Norges idrettshøgskole, og har forelest ved ulike utdanningsinstitusjoner siden 2012, og for AFPT siden 2019.

Å jobbe som personlig trener

Som alle andre trøndere med idrettsinteresse, var målet å ende opp som fotballspiller på Rosenborg, eller bli verdensmester på ski. Jeg mislyktes med begge deler, men interessen for trening, helse og fysisk prestasjonsevne har alltid vært like sterk. Et naturlig valg ble da å flytte til Oslo for å starte på Norges idrettshøgskole (NIH). I løpet av årene ved NIH, oppdaget jeg min motivasjon for å dele kunnskap og motivere andre til trening og fysisk aktivitet. Parallelt med studiene, startet jeg derfor å jobbe som instruktør og treningsveileder i studentidretten i Oslo, hvor jeg opparbeidet meg relevant erfaring og kunnskap.

Livslang interesse

Etter totalt fem år som instruktør og treningsveileder, var jeg klar for nye utfordringer som kroppsøvingslærer. Jeg mener at kroppsøvingsfaget er en av de viktigste arenaene med tanke på å vekke livslang interesse og glede med trening og fysisk aktivitet. Som kroppsøvingslærer fikk jeg virkelig utfordret min kunnskap og pedagogiske evner. Gjennom denne jobben opparbeidet jeg meg også verdifull erfaring når det kommer til viktigheten av individuell tilrettelegging, og nødvendigheten av å oppleve mestring. Jeg har i voksen alder blitt en ivrig langrennsløper, da selvfølgelig på (super)mosjonistnivå. Mye av min motivasjon ligger i å oppleve utvikling, samt det å oppnå trenings- og konkurransemål som en følge av god treningsplanlegging. I en travel hverdag, er jeg opptatt av effektive økter med god effekt på kondisjon, utholdenhet og styrke. 

Antidoping Norge, OsloMet og AFPT

I tillegg til min interesse og lidenskap for trening, helse og fysisk prestasjonsevne, er jeg opptatt av å forstå mekanismene bak hvordan menneskekroppen responderer og tilpasser seg trening og fysisk aktivitet. Grunnleggende kunnskap om de fysiologiske mekanismene, mener jeg er nødvendig for utarbeiding av gode treningsplaner og gjennomføring av effektiv trening. I dag jobber jeg som rådgiver og testansvarlig i Antidoping Norge, som er en spennende jobb når du er interessert i idrett, fysisk prestasjonsevne og antidopingarbeid.

Ved siden av jobben i Antidoping Norge har jeg i mange år forelest i fysiologi for fysioterapeutene ved OsloMet, og i treningsfysiologi, treningslære og fysisk aktivitet og helse ved Bjørknes høyskole. Fra og med 2018 har jeg vært så heldig å bli en del av foreleserteamet til AFPT. Det beste med å være foreleser, er å møte studenter som deler samme interesse som meg selv, og som har lyst til å lære. Den beste følelsen er når du lykkes med å presentere fagstoff på en lettfattelig og oversiktlig måte, der du merker at innholdet går rett hjem hos studentene.

Hvorfor foreleser for AFPT?

AFPT er for meg den mest seriøse aktøren i markedet og det firmaet jeg aller helst vil ha mitt eget navn assosiert med. Det er et skyhøyt faglig nivå på forleserne og det gjør at jeg selv alltid lærer noe nytt. Jeg opplever også at de studente som er mest sultne ofte velger AFPT og det gjør det ekstra gøy å forelese.

Erfaring

  • Rådgiver og testansvarlig i Antidoping Norge (2015-)
  • Foreleser i fysiologi på fysioterapiutdannelsen ved OsloMet Storbyuniversitet (OsloMet) (2012-)
  • Foreleser for AFPT (2018-)
  • Foreleser i treningsfysiologi, treningslære og fysisk aktivitet og helse ved Bjørknes Høyskole (2012-2016)
  • Kroppsøvingsleder ved Hauger skole (2012-2015)
  • Treningsveileder og instruktør i Studentidretten i Oslo (SIO) (2008-2012)
  • Vitenskapelig assistent på forskningsprosjekter ved Norges idrettshøgskole (NIH) og Aker Universitetssykehus (2008-2011)

Utdanning og kurs

Utdanning

Praktisk-pedagogisk utdanning
Norges idrettshøgskole
Mastergrad i idrettsfysiologi
Norges idrettshøgskole
Tropisk friluftsliv
Høgskolen i Finnmark
Befalsskoleutdannelse
Værnes Garnisjon

Annet

2006
Publikasjon 1. forfatter: Intake of Protein
Intake of Protein Plus Carbohydrate during the First Two Hours after Exhaustive Cycling Improves Performance the following Day

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.