Helsekoden

Helse er viktig for alle og vi har en tendens til å ikke sette pris på den før vi ikke har den lenger. Helsekoden er for deg som er litt mer enn snittet opptatt av trening og helse og vi vil diskuterer temaer og gi tips og råd som kan gi deg de verktøyene du trenger for å ivareta helsen og prestere optimalt

Bli med i Facebook-gruppen vår

#291. Etikette på treningssenter, lytterspørsmål, riktig valg av løpesko, teknikk og HYROX

I dag snakker vi om viktigheten av god gymetikette, skade på grunn av feil løpesko, kaloriforbrenning i terrengløp og mye annet. Vi snakker mer om HYROX og vi tar for oss den krevende, men spennende Hyrox-treningen som Kine har kastet seg på, samt hvorfor riktig utstyr og teknikk er avgjørende for å unngå skader.

Lastet opp: 14 July 2024 | 3:00 am

#290. Hvordan balansere kos og kontroll i ferien

I dag deler vi litt om hvordan du kan opprettholde et balansert kosthold og trening i ferien. Enten du tilbringer sommeren i regnfulle Norge eller på et eksotisk charterhotell, får du tips om alt fra å planlegge måltider til å henge med regelmessig fysisk aktivitet. Unngå feriefellene og lær hvordan små endringer kan hjelpe deg med å nyte ferien uten å gå på kompromiss med helsen.

Lastet opp: 12 July 2024 | 3:00 am

#289. Sommertrening gjort enkelt: 5 Øvelser på 25 minutter

Få mest mulig ut av sommertreningen med et intensivt program som krever minimal tid og utstyr. Espen deler sitt personlige favorittprogram som inkluderer knebøy, strak markløft, benkpress, chin-ups og farmer's walk. Hver øvelse er nøye utvalgt for å gi maksimal effekt, og du vil bli utfordret til å øke vektene og å slå din egen rekord hver økt. Perfekt for deg som vil holde formen ved like i sommerferien!

Lastet opp: 11 July 2024 | 3:00 am

#288. Feriedrodling om trening, prioriteringer og HYROX

Dette feriespesialen er fylt med refleksjoner mens vi dykker inn i temaer som barneoppdragelse, vår families livlige dynamikk og hvordan ferieforholdene på Kreta gir muligheten til å trene sammen. En episode som fremhever viktigheten av å ta vare på seg selv i en hektisk hverdag. Vi snakker også om Hyrox og Kines fremgang mot med dette.

Lastet opp: 7 July 2024 | 3:00 am

#287. Fotballfrue og Lars-Kristian: Drømmer, treningsmål og balansen mellom trening, jobb og barn.

Familien Berg Eriksen, deler sine erfaringer og utfordringer rundt trening, livsstil og familieliv. Caroline og Lars-Kristian, som kombinerer løpeinteresser med nye mål innen Hyrox, gir innblikk i hvordan de balanserer treningsregimer og foreldreansvar, samt deres drømmer og planer for fremtiden.

Lastet opp: 30 June 2024 | 3:00 am

#286. Veien til mestringsfølelse og å overvinne utfordringer

I dag dykker vi ned i viktigheten av mental og sosial helse, og hvordan fysisk aktivitet spiller en nøkkelrolle. Vi deler personlige historier om barns deltakelse i idrett, verdien av innsats og mestringsfølelse, og gir skryt til inspirerende trenere og mentorer vi har møtte langs vår vei. Hør om hvordan vi balanserer familieliv med trening, utfordringene ved å holde barna aktive, og hvorfor det er viktig å stå i ubehag for å oppnå resultater. 

Lastet opp: 23 June 2024 | 3:00 am

#285. Utforsk Vipassana med Alexander Ålerud: En reise til stillhetens kjerne og indre ro

Utforsk reisen til selvinnsikt med Alexander AAlerud, personlig trener og en av AFPT sine mest populære forelesere. Bli med når Alexander deler sin erfaring fra Vipassana, en ti-dagers stillhetsretreat der han utfordret sine egne grenser både fysisk og mentalt. Hvordan å stå i smerte og finne indre ro kan endre perspektivet på livet, og hva det betyr å møte mennesker uten fordommer.

Lastet opp: 16 June 2024 | 3:00 am

#284. Fagkompetanse og fonuft på høyeste nivå. Stian Larsen om studier og overføringsverdi til ulike grupper

Styrketrening møter forskningsnerding når Stian Larsen deler innsikt fra sine mange studier, inkludert en banebrytende undersøkelse om leggekstensjon. Hør hvordan små forskjeller i utførelsen kan gi markant ulik muskelvekst og hvorfor etterlevelse av trening er essensielt for både helse og egen lykke. Vi utforsker også hvordan korrekt forståelse av muskelmekanikk kan gi bedre treningsresultater og forebygging av skader.

Lastet opp: 9 June 2024 | 3:00 am

#283. Lavterskel treningstips: Hvordan komme i gang. Med PT Alexander AAlerud

I dag har vi med oss en av AFPT sine mest populære forelesere, Alexander AAlerud. Han har en utrolig reise bak seg i PT-bransjen, og i tillegg er han en favoritt blant våre studenter. Få innsikt i PT-verden: Alexander deler hvordan du kan starte med trening på en enkel måte, og hvordan små, realistiske mål kan føre til store endringer. Alexander deler sine beste råd for både trening og kosthold, og hvor viktig det er å ha en god veiledning fra start. Dette er en episode fylt med inspirasjon og med mange nyttige tips for hvordan enkle, lavterskel grep kan hjelpe deg selv eller kundene dine i gang med en sunnere livsstil.

Lastet opp: 2 June 2024 | 3:00 am

#282. Er trening blitt for komplisert? La oss forenkle det

I denne episoden spør vi det store spørsmålet: Når ble alt så vanskelig? Fra Barefoot Running til periodisk faste – i dag belyser vi hvordan det å overkomplisere trening og kosthold kanskje er det største hinderet på veien til suksess. Hva er trikset for å gjøre ting enklere? Lytt i vei så finner du ut.

Lastet opp: 26 May 2024 | 3:00 am

#281. Slik fullbooket introverte Simen sine PT-timer. Med en Personlig Trener fra 3T

Oppdag hvordan du kan lykkes som personlig trener gjennom historien til Simen fra 3T. Fra hans uventede overgang fra ingeniørstudier til PT-yrket, hvilke strategier han brukte for å bygge opp sin kundebase og om hvordan han tilpasser trenings- og kostholdsopplegg for forskjellige kundemålsetninger.

Lastet opp: 19 May 2024 | 3:00 am

#280. Veien til suksess som personlig trener og som PT-leder - med Regionleder i SATS

Er du nysgjerrig på hvordan du kan lykkes som personlig trener eller som PT-leder i treningsbransjen? I dag snakker vi med regionansvarlig i SATS, Ida Sveinsson som deler verdifulle tanker og råd om lederskap, hvordan man får Personlige Trenere til å prestere best mulig, om hverdagen som personlig trener og mye mer.

Lastet opp: 12 May 2024 | 3:00 am

#279. Online coaching

Ian Houghton forteller om sin reise med digitale verktøy og kommer med tanker, ideer og gode tips for deg som skal jobbe online.

Lastet opp: 5 May 2024 | 3:00 am

#278. Lytterspørsmål: Rucking, kortisol og vektøkning, hårtap av kreatin og feedback til trening uten resultater

Du spør, vi svarer! Vi svarer på lytterspørsmål om rucking (gå med vekt), om man legger på seg i vekt av kortisol, mister man håret av kreatin og vi har litt feedback til en som ikke synes treningen gir resultater.

Lastet opp: 28 April 2024 | 3:00 am

#277. Refleksjoner fra FIBO (treningsmesse), om løpesko og mer

Espen har vært på FIBO- verdens største helse og fitnessmesse og reflekterer derfra. Vi snakker også litt om sommeren som brått kommer på, om gode/dårlige løpesko og diverse annet.

Lastet opp: 21 April 2024 | 3:00 am

#276. Slankemedisiner: fra en brukers perspektiv

Kine tar en prat med Jan Erik, PT-kunden hennes, som deler hans tanker og erfaring ved å bruke slankemedisiner. Er det "feil" å bruke slikt?

Lastet opp: 14 April 2024 | 3:00 am

#275. Veien til ditt eget treningssenter. Hva VI hadde gjort og hvorfor.

Har du noen gang vurdert å starte ditt eget treningssenter? Det høres kanskje ut som en drøm for mange treningsentusiaster og virkeligheten er ofte mer komplisert. I denne episoden deler vi råd for hva VI selv hadde fokusert på, for å lykkes med et nytt treningssenter.

Lastet opp: 7 April 2024 | 3:00 am

#274. Forskningen om tøyning: misforståelser, bevegelighet, skaderisiko og muskelvekst

Lurer du på hvordan tøyning påvirker kroppen din? Utforsk verdenen av tøyning og dens virkninger utover bare bevegelighet. Benjamin Christensen avdekker forskningen bak tøyning. Få et innblikk i vanlige misforståelser om stretching og skaderisiko, samt hvordan tøyning kan bidra til å øke muskelmassen.

Lastet opp: 31 March 2024 | 3:00 am

#273. Hva er 'den beste øvelsen'? En teoretisk forklaring på individuelle forskjeller

I en verden med et utall av treningsøvelser og metoder, hvordan kan vi hva som er 'den beste øvelsen'? I dagens episode gir Espen et teoretisk innblikk i kroppens unike utforminger. Det er lett å glemme hvordan våre individuelle, anatomiske forskjeller spiller en rolle i hvordan en øvelse påvirker én person til en annen.

Lastet opp: 24 March 2024 | 11:39 am

#272. Myo Reps for dummies: styrketrening tilpasset individet

Myo Reps for dummies, styrketrening tilpasset individet og refleksjoner rundt hvordan du kan optimalisere treningen din. Børge Fagerli, mannen bak Myo Reps, gjester Helsekoden.

Lastet opp: 17 March 2024 | 7:05 am

#271. Hvordan bruke styrketrening for raskest mulig fettreduksjon?

Er du klar for sommerkroppen 2024? Espen utforsker hvordan du kan bruke styrketrening til å forbedre fettforbrenningen uten lange løpeturer, med et blikk tilbake på German Body Composition Training. Lær hvordan kombinasjonen av ulike treningsteorier og metoder kan hjelpe deg med å nå dine vektnedgangsmål.

Lastet opp: 10 March 2024 | 3:00 am

#270. Vektreduksjon: er sprøyter "feil"? Og burde man ikke gå ned mer enn 0,5 kilo i uken?

Back from Africa! Fra afrikanske savanner til Norge - vi svarer på lytterspørsmål om vektreduksjon. Er slankesprøyter "feil"? Og under en vektreduksjon - burde man ikke gå ned mer enn 5 kg i uken?

Lastet opp: 3 March 2024 | 3:00 am

#269. Oppnå maksimal gevinst: hvordan Kombinere Styrke- og Kondisjonstrening

Lurer du på hvordan styrketrening og kondisjonstrening påvirker hverandre og om de kan kombineres for optimalt resultat? Benjamin Christensen dykker bak sannheten bak mytene og gir deg nøkkelen til å oppnå dine treningsmål, enten det gjelder helse, muskelvekst eller kondisjon.

Lastet opp: 25 February 2024 | 10:54 pm

#268. Time under tension, NAC og glycin (en episode for de spesielt interesserte)

I denne episoden graver vi i konseptet time under tension og dets betydning for treningsresultater. Vi utforsker også to kosttilskudd, glysin og N-acetylsystein, og deres rolle for helseforbedringer. Denne episoden er en skikkelig "nerdeepisode"! 😁

Lastet opp: 18 February 2024 | 3:00 am

#267. Lytterspørsmål: Nyttårsforsetter og det å bygge vaner, ADHD og om de som forstyrrer deg på treningssenteret

Vi svarer på lytterspørsmål: om nyttårsforsetter og det å holde på nye vaner, diskusjon om personlige erfaringer med ADHD og treningens positive effekter, samt om det å bli forstyrret på treningssentere.

Lastet opp: 11 February 2024 | 3:00 am

#266. Trening og mental helse - en personlig treners reise fra et liv med opp og nedturer. Med Eric James Kurth

Hvordan balanserer man en karriere som personlig trener med utfordringene ved å leve med en bipolar lidelse? Eric James Kurt åpner opp om sitt liv, sine opp- og nedturer, og hvordan trening har spilt en rolle, ikke bare for hans fysiske, men også mentale helse.

Lastet opp: 4 February 2024 | 3:00 am

#265. Oppnå drømmeresultater på treningssenteret uten å kaste bort tid

Kan man bruke mindre tid på trening og få mer tid til livet? Bli med på en tankevekker for hvordan du kan skape imponerende resultater på færre timer i uken.

Lastet opp: 28 January 2024 | 3:00 am

#264. Fornuft eller følelser? Vi tar opp treningsdebatten fra NRK

Debatten om trening fra NRK engasjerer. Polarisering, arroganse, ydmykhet og forskning. Ytterst lite skaper så mye oppstandelse som debatter knyttet til vekt og helse - så også hos oss.

Lastet opp: 21 January 2024 | 3:00 am

#263. Lytterspørsmål: Kuldeeksponering - er det vits? Og tips til bedre søvnkvalitet, så du slipper å våkne utslitt.

Er det vits i å lide seg gjennom kuldebad - og når bør eller bør man ikke gjøre det? Hvilke effekter kan kuldebad gi og passer det alltid for alle? Vi svarer også på et spørsmål om søvnvansker. Hva gjør man for å forbedre søvnen når man våkner opp og føler seg helt utslitt? Spørsmålene kommer fra Facebookgruppen vår.

Lastet opp: 14 January 2024 | 3:00 am

#262. Hvilepuls: visste du at en litt lavere hvilepuls kan legge år til livet ditt? Slik tar du grep

Vi diskuterer hvilepulsens rolle for helsetilstanden, hvordan aktivitet påvirker hvilepuls, omega-3s effekt på helse, samt viktigheten av å opprettholde en lavere hvilepuls for generell helse.

Lastet opp: 7 January 2024 | 3:00 am

#261. Gi deg selv et klapp på skulderen - oppsummering og skravling rundt 2023 - godt nytt år fra Helsekoden!

Vi reflekterer rundt livet og trening i året som har gått, samt hva vi ønsker å bringe med oss inn i det nye året. Vi diskuterer personlige treningsmål, viktigheten av å finne glede i treningen, og gir motivasjon til hvordan du kan fortsette din egen trening og utvikling.

Lastet opp: 31 December 2023 | 3:00 am

#260. Fagtime: Muskelvekst og prosessene bak, med Stian Larsen, Benjamin Christensen og Tomas Fjeldberg

Lurer du på hvilke hemmeligheter kroppen din bruker for å få til muskelvekst, og hvordan du kan optimalisere treningen din for å oppnå dette? Vi diskuterer mekanismene bak muskelvekst, relevansen av å belaste muskler i forskjellige posisjoner, og hvordan varierte øvelser og treningsprogrammer kan tilrettelegges for optimal muskelvekst. Benjamin Christensen tar over roret i denne episoden, sammen med Stian Larsen og Tomas Fjeldberg.

Lastet opp: 24 December 2023 | 3:00 am

#259. Jul, alkohol og helse

Er du klar for en åpenhjertig samtale om alkoholforbruk i julen og hvordan det påvirker oss? Vi tar et dypdykk i både positive og negative sider ved alkoholkonsum; om alt fra personlige minner knyttet til drikkevarer, til de sammensatte helseaspektene ved alkoholintak.

Lastet opp: 17 December 2023 | 3:00 am

#258. "Let's talk about sex, baby"

Har du noen gang tenkt på at din fysiske form kan ha en direkte innvirkning på sexlivet ditt? Dagens episode tar for seg spørsmål mange er redde for å stille. Hvordan påvirker stress, trening, kosthold, og ikke minst – hvordan vi har det med oss selv – vårt seksuelle velvære? Vi svarer på spørsmål fra Facebookgruppen vår.

Lastet opp: 10 December 2023 | 3:00 am

#257. Den perfekte uken - trening

Den perfekte uken. Neste steg i pyramiden er trening. Hvordan kan vi legge opp for en «perfekt uke»? Når du har lyttet på episoden, delta i, eller følg med på, den videre diskusjonen i Facebookgruppen vår.

Lastet opp: 3 December 2023 | 3:00 am

#256. Slutter man å vokse av styrketrening?

Styrketrening og barn. Farlig eller bra? Vi svarer, etter beste evne, på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår.

Lastet opp: 26 November 2023 | 3:00 am

#255. Teknologi og AI og digital oppfølging av kunder

Vil AI erstatte personlige trenere? Eller vil AI kunne hjelpe personlige trenere til å bli mer effektive? Vi tar en prat med Ian Houghton som blant annet utvikler AI-verktøy for personlige trenere.

Lastet opp: 19 November 2023 | 3:00 am

#254. Helseserien del 6: Den perfekte uka

Vi har definert den perfekte uka og i denne episoden tar vi for oss de tre viktigste tingene på fundamentet av pyramiden; søvn, sosiale relasjoner og mat. I neste episode kommer de to siste; trening og «alt annet».

Lastet opp: 12 November 2023 | 3:00 am

#253. Lytterspørsmål: Det perfekte livet og tester

I dag svarer vi på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår.

Lastet opp: 5 November 2023 | 3:00 am

#252. Fagtime: Crossfit! Med Benjamin Christensen og Soroush Jozani

Hva er forskjellen på Crossfit og Functional Fitness egentlig? Og har ikke Crossfit høyere skadepotensiale enn andre treningsformer? Benjamin Christensen og Soroush Jozani tar en fagtime om Crossfit: hva det er, om mytene og mye mer.

Lastet opp: 29 October 2023 | 3:00 am

#251. Treningsfrue- influencer, mamma, Crossfit-atlet og kjæreste

I dag har vi tatt en prat Camilla Aastorp Andersen, for mange kjent som Treningsfrue. Vi snakker om hvordan trening og forholdet sitt til trening og livet endrer seg når man blir eldre, hvordan hun og mannen hennes Jørgen balanserer en travel hverdag og familielivet og mye mer.

Lastet opp: 22 October 2023 | 7:57 am

#250. Fagtime: Knebøy! Med Benjamin og Stian

I dagens episode tar Benjamin Christensen og Stian Larsen over roret og hopper dypt ned i en fagtime om knebøy!

Lastet opp: 15 October 2023 | 3:00 am

#249. Relasjoner, ensomhet, komplimenter og krenking. Når ble ting så farlig?

Relasjoner - og hvor viktig er det? Når ble vi så redde for å få og gi komplimenter og hvordan hjelpe seg selv eller andre som er ensomme?

Lastet opp: 8 October 2023 | 3:00 am

#248. Helseserien del 5: Programdesign - slik lager du treningsprogrammet ditt for de neste 12 månedene

I dagens episode går vi igjennom hvordan du setter opp et program, og setter mål, for de neste 12 månedene.

Lastet opp: 1 October 2023 | 3:00 am

#247. Programdesign for de kvalitetene vi trenger for å ivareta i livet, samt for å prestere

I dagens episode snakker vi om hvordan du setter sammen treningen din og hva du bør prioritere.

Lastet opp: 24 September 2023 | 3:00 am

#246. Helseserien del 3: Hvordan går en ned i vekt? Vanskelige ting forklart og noen myter

Noen ting er vanskelige og noen gjør vi vanskelig...ere. Vi forsøker å bryte ting ned og tar opp noen myter.

Lastet opp: 17 September 2023 | 3:00 am

#245. Å trene gjennom livet - Dean Somerset gir oss et sunt og logisk perspektiv

«If you are an athlete you must train hard because your job is on the line. If you are normal you have to train hard because your job is on the line”. Dean Somerset er med I dagens episode, og gir oss et sunt og logisk perspektiv på å trene gjennom livet.

Lastet opp: 10 September 2023 | 3:00 am

#244. Helseserien del 2: Søvn og søvnhacking

 Helseserien del 2: Hvordan kan vi hacke søvnen for best mulig helse?

Lastet opp: 3 September 2023 | 3:00 am

#243. Helseserien del 1: Hva er helse og hvordan kan man objektivt måle dette selv?

Helseserien del 1 tar for seg hva helse er og hvordan man objektivt kan holde seg på kursen, hvilke mål vi kan ha og hvorfor. Hver måned vil det komme en ny episode med temaer som bygger på hverandre. Vi håper du følger oss.

Lastet opp: 27 August 2023 | 3:00 am

#242. Minste effektive dose: hvor lite kan jeg gjøre og hvordan komme i gang etter en pause?

Minste effektive dose. Hva skiller styrke- og kondisjonstrening? Og hvordan kommer jeg i gang uten grusom stølhet?

Lastet opp: 20 August 2023 | 3:00 am

#241. Hvorfor blir de beste best? Prestasjonsprat + mye mer relatert til utholdenhet, med Eirik Myhr Nossum.

Vi snakker prestasjon og prestasjonskultur med Eirik Myhr Nossum; Hvorfor nordmenn er så gode, hva er så spesielt med Petter Northug og andre topputøvere og hvordan forbedre eget VO2max.

Lastet opp: 13 August 2023 | 3:00 am

#240. "Noen ganger er verre bedre". Tomas Fjeldberg om motgang og evnen til å holde ut

Noen ganger er verre bedre. En episode om å holde ut og ikke gi seg når ting gjør vondt og er vanskelig og om at suksess ikke alltid skjer over natten. Følelser, refleksjoner og viktige tanker om livet med Tomas Fjeldberg.

Lastet opp: 7 August 2023 | 3:00 am

#239. HRV i ferien og sukkeravgiften

HRV, vin og søvn. Vil sukkeravgiften løse overvektsproblemet?

Lastet opp: 30 July 2023 | 3:00 am

#238. Småbarnslivet og trening... hva nå?

Hvordan kan man få småbarnslivet til å gå opp samtidig som man ønsker å trene?

Lastet opp: 23 July 2023 | 3:00 am

#237. Feriemodus og ferietips

Feriemodus og tips til hvordan få ferien til å bli best mulig. Hvor lite skal til og noen tips om hvordan en «normal» familie håndterer en sommerferie.

Lastet opp: 16 July 2023 | 3:00 am

#236. Stress og søvn! En episode i samarbeid med podkasten "Bak Fasaden"

Det uuttømmelige temaet Stress og Søvn! Vi snakker blant annet om bra og dårlige sider med stress, litt om fysiologien bak og ikke minst, hvordan håndtere det.

Lastet opp: 9 July 2023 | 3:00 am

#235. Alle virker å være uenige - finnes det noe grunnleggende for å lykkes med treningen? Hvordan få til endring?

Hva er det grunnleggende for å lykkes? Hvordan kan man vite hvor man skal begynne når alle er uenige? Hvordan få til endring?

Lastet opp: 2 July 2023 | 3:00 am

#234. Faste i alle former og kritisk tankegang

Alt om faste. Børge Fagerli deler av sin kunnskap og erfaring rundt faste og ting du bør tenke på før du hopper inn i «fasteverdenen».

Lastet opp: 25 June 2023 | 3:00 am

#233. Ultraprosessert mat og helse

Ultraprosessert mat og helse er diskusjon i hele samfunnet. Er alt svart og hvitt og finnes det noen måte å komme rundt dette på?

Lastet opp: 18 June 2023 | 3:00 am

#232. Lytterspørsmål: Stretching, faste, hypropressiv trening, med mer!

Stretching: ja eller nei? Faste: bra eller dårlig? Hypopressiv tening: en kort update. Og...ukens groviser

Lastet opp: 11 June 2023 | 3:00 am

#231. AI og kroppsbilde, moms på trening og er kosttilskudd bortkastet?

Igjen sier noen at kosttilskudd er bortkastet, man skal ha moms på trening og AI vil forverre kroppspress. Dette må vi ta en prat om...

Lastet opp: 4 June 2023 | 3:00 am

#230. Bret Contreras: Mannen som fikk en hel verden til å trene rumpa

Bret Contreras, The Glute Guy”; Hvordan en mann endret hvordan en hel verden trener. Hipthrust, rumpetrening og treningssnakk med mannen som har strammet opp flere tights enn noen annen.

Lastet opp: 28 May 2023 | 3:00 am

#229. Jenter og menstruasjonssyklus: Hva vet vi og hvordan bør jenter tenke rundt hvordan man skal trene gjennom syklus

Gina Flugstad Øistuen hjelper oss med å svare på hva vi vet om kvinner og menstruasjonssyklus, samt hvordan jenter bør jenter tenke rundt hvordan man skal trene gjennom syklus.

Lastet opp: 21 May 2023 | 3:00 am

#228. Utholdenhet for dummies! Med Hans Kristian Stadheim

Hvorfor er utholdenhet så vanskelig og hvordan kan vi få dette til å bli enklere. Hans Kristian Stadheim gir sine synspunkter på hvordan vi kan «make sense of it all». Hans Kristian jobber som Head Performance Coach XCS - Great Britain Snowsport og som ressurstrener på langrennslaget i Norges Skiforbund.

Lastet opp: 14 May 2023 | 3:00 am

#227. Slik optimaliserer du resultatene rundt muskelvekst, med Markus Haugen

Markus Haugen om hvordan vi kan optimalisere resultatene rundt muskelvekst.

Lastet opp: 7 May 2023 | 3:00 am

#226. Juma Iraki om myter og sannheter og feil vi gjør i muskelvekst

Juma Iraki forteller om de største feilene vi gjør, hvor viktig det er å sette ting i riktig perspektiv og de største feilene vi gjør.

Lastet opp: 30 April 2023 | 3:00 am

#225. Sentrumsløpet- til glede og forbannelse

Sentrumsløpet- helse eller ikke. Er all trening helse? Om å ikke gi seg når ting ikke går som planlagt.

Lastet opp: 26 April 2023 | 3:00 am

#224. Lærdom halvveis i livet

I dag deler vi litt lærdom halvveis i livet. Ikke trening, ikke kosthold, men andre tanker om livet og livskvalitet.

Lastet opp: 23 April 2023 | 3:00 am

#223. Eric Helms- en av verdens fremste forskere og autoriteter innen trening

Eric Helms; to timer med input fra en av verdens fremste treningsautoriteter. Hvordan en «unhealthy obsession» ledet til forskning som påvirker en hel verden, treningsvolum og resultater, styrke, muskelvekst og kondisjonstrening og hvordan og hvorfor han gjør hva han gjør. En mann som gjennom sin lidenskap hjelper oss å skape resultatene vi ønsker.

Lastet opp: 16 April 2023 | 3:00 am

#222. "Protteiner...hvor mye trenger jeg a´?" og litt annet om mat

I dag svarer vi på et par lytterspørsmål som utbroderes til mer om mat. Vi snakker om frekvens, mengde protein, karbohydrater og fett, komplette og inkomplette proteinkilder og fordeler og ulemper med periodisk faste.

Lastet opp: 9 April 2023 | 3:00 am

#221. "Båttom off pylamid" og det å gjøre få ting bra

Hva bør man fokusere på som base og tips rundt bedre utførelse, samt gjør, gjør bra og gjør optimalt... og selvfølgelig en god dose groviser.

Lastet opp: 2 April 2023 | 3:00 am

#220. Intensitetssoner, pulssoner, HRV og Benjamins tanker rundt fordeling av intensitetssoner

Benjamin Christensen, fagekspert i AFPT (Akademiet for personlig trenere), forfatter, triatlonutøver og personlig trener er tilbake for tredje gang på rad og svarer på enda flere lyttserspørsmål fra Facebookgruppen.

Lastet opp: 26 March 2023 | 3:00 am

#219. Lytterspørsmål: Kan man trene styrke og kondisjon i samme program og få mest mulig ut av begge deler? Må vi ha hviledager ? + mye mer

Benjamin Christensen, fagekspert i AFPT (Akademiet for personlig trenere), forfatter, triatlonutøver og personlig trener, svarer på lyttserspørsmål! Kan en trene styrke og kondisjon i samme treningsprogram og få mest mulig ut av begge deler? Må vi ha hviledager? Hvor stor innvirkning har kroppsvekt på VO2max og arbeidsøkonomi? Og mye mer!

Lastet opp: 22 March 2023 | 3:00 am

#218. Lytterspørsmål: men jeg er jo for tung til å løpe - eller? + rucking, intensitetsstyring uten pulsklokke og mer

I dagens episode har vi med oss fagekspert i AFPT (Akademiet for personlig trenere), forfatter, triatlonutøver og personlig trener, Benjamin Christensen. Vi snakker først litt om Benjamins overgang, som autoritet med fokus på styrke til nå å trene kondisjon for triatlon. Hva har han mistet av styrke? Hva er forskjellen? Selve lytterspørsmålene starter på 30 min og 30 sek. Der går vi inn på intensitetsstyring uten pulsklokke, om det å veie for mye er dårlig for løping, rucking og diverse annet.

Lastet opp: 19 March 2023 | 3:00 am

#217. Regler, stress og om å følge med på seg selv

I dag snakker vi om det å sette regler stress og om å følge med på seg selv.

Lastet opp: 12 March 2023 | 3:00 am

#216. Kan psykisk tress påvirke helsen? Hva skjer og hvordan gjøre noe med det? + litt om treningsklokke

Kan psykisk stress påvirke helsen? Hva skjer i så fall og hva kan en gjøre med det? Vi snakker også litt om ulike treningsklokker og deres ulike fordeler og ulemper.

Lastet opp: 5 March 2023 | 3:00 am

#215. HRV og restitusjon

I dag snakker vi om HRV (heart rate variability, restitusjon og hva vi kan gjøre for å "fylle på batteriet".

Lastet opp: 26 February 2023 | 3:00 am

#214. Lytterspørsmål: Viljestyrke og kontroll, spisedager, antall skritt og mer

I dag snakker vi om viljestyrke og kontroll, spisedager og antall skritt, samt refleksjoner rundt hvordan man kan manøvrere med minst mulig motstand.

Lastet opp: 19 February 2023 | 3:00 am

#213. Trening i overgangsalder, hvordan holde kiloene vekk? Vi kårer også vinneren av en gratis utdannelse

I dag snakker svarer vi på et lytterspørsmål om trening i overgangsalder, om januarutfordringen (om hvem som har vunnet en gratis utdanning!), faste spalter og om årets utfordring til alle.

Lastet opp: 12 February 2023 | 3:00 am

#212. Tabutema: menn og lave testosteronnivåer

I dag snakker vi om menn og det å ha lavt testosteronnivå og lavt stoffskifte. Vi deler litt tanker og funderinger rundt temaer som ofte er ganske tabu.

Lastet opp: 5 February 2023 | 3:00 am

#211. Bonus: Hvilke prestasjoner bør man streve etter for helse?

Hvilke prestasjoner bør man streve etter for å balansere «helsehjulet»? I denne episoden går vi igjennom en rekke gode parametere du kan ta med deg tilbake, for å måle hvordan du ligger an, eller hva du må fokusere mer på, i treningen din.

Lastet opp: 2 February 2023 | 3:00 am

#210. Lytterspørsmål: mer om den evige debatten rundt kondisjon og styrke, om progresjon og Angelo Siciliano

Vi svarer på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Mer om balansen mellom styrke og kondisjon, progresjon i styrketrening. I tillegg; litt om Angelo Siciliano, Mercedes Benz og Coca Cola.

Lastet opp: 29 January 2023 | 3:00 am

#209. Lytterspørsmål: Den evige diskusjonen om styrke og kondisjon; beholde muskelmasse vs kondisjon og om fiskeolje

Vi svarer på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Vi diskuterer den evige debatten om styrke- og kondisjon; hvordan trene for å holde muskelmassen og kondisjonen, og litt om fiskeolje - er det bra eller dårlig for helsen?

Lastet opp: 22 January 2023 | 3:00 am

#208. Velkommen til Helsekoden!! Og - litt om Instagramvennlige øvelser, litt latter og alt annet "over et kosteskaft"...

Velkommen til Helsekoden! Ja, du lytter fortsatt på AFPT podden - vi har bare byttet navn.

Lastet opp: 15 January 2023 | 3:00 am

#207. Om "må" og "vil", forskning og effekt, grovis og kuriosa

Om «må» og «vil», trender innen helse, smil og kuriosa og løs prat om kost og nytte.

Lastet opp: 8 January 2023 | 3:00 am

#206. Godt nytt år + en januar-utfordring!

Godt nytt år til deg og dine, nyttårsforsetter og en januar-utfordring til deg og dine. Helse behøver heller ikke koste mye. Vi snakker om hvordan du kan spise sunt, men billig!

Lastet opp: 1 January 2023 | 3:00 am

#205. Magnus Haugan om en annerledes vei inn i studier, og om Crossfit og treningstips for det nye året

Magnus Haugan hadde en lengre vei inn i treningsbransjen enn ønsket, men kom til slutt dit han ønsket. Crossfit, treningstips og mye annet deles i denne episoden.

Lastet opp: 25 December 2022 | 3:00 am

#204. Tips fra et langt treningsliv, de beste øvelsene og når har vi nok

Når har vi egentlig nok, treningstips fra et langt treningsliv og de beste øvelsene for hver kroppsdel og hvorfor.

Lastet opp: 18 December 2022 | 3:00 am

#203. Flere temaer mikset i én episode- skiftarbeid, må man løfte vektene og hvorfor må vi unnskylde oss?

Må man løfte vektene? Hva er beste måten å trene på? Skiftarbeid. Flere temaer mikses i samme episode

Lastet opp: 11 December 2022 | 3:00 am

#202. Jul fra oktober, motstand i livet og noen tanker rundt livet


Lastet opp: 4 December 2022 | 3:00 am

#201. Long time no see. Smertestillende, forsøk på humor, turn, skjermtid og livet

Long time no see. Smertestillende, forsøk på humor, turn, skjermtid og livet. Kine og Espen møtes igjen etter flere uker og plukker opp tråden på hva som har skjedd siden sist og litt filosofiske diskusjoner rundt det som kan oppleves som strenge livsvaner.

Lastet opp: 27 November 2022 | 3:00 am

#200. Slik blir du en bedre løper - med Andreas Skjetne

En av de mest lærerike episodene noen gang er denne samtalen med Andreas Skjetne, om hvordan man blir en bedre løper. Bør absolutt lyttes på!

Lastet opp: 20 November 2022 | 3:00 am

#199. Coaching og helse. Soroush Jozani om de ti fysiske ferdighetene

Coaching for helse. Hva er forskjellen på dette kontra trening for prestasjon. Hvilke fysiske ferdigheter finnes for det vi kaller helse og hvordan tenke rundt disse? Soroush Jozani fra CrossFit Asker gir deg refleksjoner og tanker rundt dette og livet.

Lastet opp: 13 November 2022 | 3:00 am

#198. Over 70 og trener Crossfit...?

Turid og Bjørn er over 70 og trener Crossfit. Vi tar en prat om hvilke tanker gjør de seg rundt alder, trening og helse. Og ikke minst, hvilke råd har de til personlige trenere som ønsker å lokke kunder i moden alder.

Lastet opp: 6 November 2022 | 3:00 am

#197. Lars Mæland - en fantastisk ressurs som menneske og i bransjen

Lars Mæland – mannen som får de fleste til å blekne. Verdier, væremåte, erfaring, pedagogikk og menneskelige egenskaper som er noe å streve etter. Her får vi litt om hans bakgrunn og hans erfaring fra trening av alpinlandslaget.

Lastet opp: 30 October 2022 | 3:00 am

#196. "Bro"podden- kroppsbygging, myter, historier og ideer innen trening

En Bro-pod med synspunkter, meninger, ideer, myter og fri prat rundt trening med fokus på prestasjon.

Lastet opp: 23 October 2022 | 3:00 am

#195. Brad Bose-mannen bak PT School og Iron Man (Robert Downey Jr)

Brad Bose - mannen bak PT School og treneren til Robert Downey Jr; om tidlige år i bransjen, hvordan lykkes som PT og refleksjoner rundt bransjen.

Lastet opp: 16 October 2022 | 3:00 am

#194. Slik burde personlig trenere og treningssentre markedsført seg selv - markedssjefen i EVO, Andreas Skjetne, deler sine tips og refleksjoner

Hvordan burde du som Personlig Trener og treningkjedene markedsføre seg selv? Andreas Skjetne, markedsjef i EVO, er en av suksessfaktorene til EVO og en av de menneskene med mest integritet jeg kjenner. Her deler han sine refleksjoner rundt Personlig Trening, markedsføring, salg og treningsbransjen sin fremtid.

Lastet opp: 9 October 2022 | 3:00 am

#193. FNs bærekraftmål for helse og utfordringern rundt diffuse utsagn og "stammespråk"

Hva er FNs bærekraftmål for helse og er de oppnåelige? Hvordan kan man få frem budskapet når det farges så veldig av «stammespråket» vi har?

Lastet opp: 2 October 2022 | 3:00 am

#192. Lytterspørsmål om ernæring - Juma Iraki og Markus Haugen svarer!

Juma Iraki og Markus Haugen besvarer en rekke spørsmål om ernæring; periodisk faste, hva skjer når kroppen går på underskudd over tid + masse annet.

Lastet opp: 25 September 2022 | 3:00 am

#191. Lytterspørsmål: Bakers cyste, og er kosttilskudd "farlige"?

Kan kosttilskudd være negativt? Hvordan håndtere Bakers cyste? Og litt om livet.

Lastet opp: 18 September 2022 | 3:00 am

#190. Bransjedirketøren i VIRKE om treningsbransjen i dag, gjennom pandemien og tankene rundt fremtiden

Bransjedirektøren Mee Eline Eriksson fra VIRKE om treningsbransjen gjennom pandemien, utfordringer i dag og tanker om fremtiden og helse.

Lastet opp: 11 September 2022 | 3:00 am

#189. Lytterspørsmål: Optimal rening for helse, tips til en løper og styrketrening og mat for unge

Vi svarer på spørsrmål fra Facebookgruppen vår. Hvordan trene for helse, styrketrening og mat for barn, GOMAD og livet.

Lastet opp: 4 September 2022 | 3:00 am

#188. Tisser du på deg når du trener? Hypopressiv trening- en spennende samtale om et emne som anses som litt tabu

Hyporpressiv trening. Hvordan kan denne typen trening bidra til bedre sexliv, bedre stabilitet, bedre prestasjon og smerter? Her får du en fantastisk innføring i et lite diskutert tema. Kanskje det er på tide at vi ser verden med litt nye øyne?

Lastet opp: 28 August 2022 | 3:00 am

#187. Lytterspørsmål: Homonculus, restitusjon og magetrening

Hvem i alle verden er Homonculus og hvordan påvirker den restitusjon? Hva tenker vi rundt restitusjon og magetrening. Vi svarer på spørsmål fra Facebookgruppen vår.

Lastet opp: 21 August 2022 | 3:00 am

#186. Markus Haugen - en av fremtidens store treningsautoriteter?

Markus Haugen kan muligens være en av de menneskene som vil bli fremtidens autoritet innen trening. I denne episoden blir vi kjent med mannen bak kunnskapen og hva som driver han.

Lastet opp: 14 August 2022 | 3:00 am

#185. Overlegen om små, enkle grep, for store forbedringer i helsen din!

Norsk folkehelse; hvordan ligger den an, hva er bra, hva er ikke bra og hvilke grep kan vi både selv, og staten ta, for at den skal bli bedre? Espen diskuterer med overlege i indremedisin på akuttmottaket Kalnes, Adeel Anwar.

Lastet opp: 7 August 2022 | 3:00 am

#184. Nyfunnet løpeglede? Kindle og podcaster og hvordan komme i gang etter sommeren

Har Espen funnet løpegleden? Er det slutt på å lide seg gjennom turene? En «ny» tanke rundt løping kan kanskje hjelpe, i tillegg til litt Celine Dion og hvordan komme i gang etter sommeren.

Lastet opp: 31 July 2022 | 3:00 am

#183. Tenåringen er tilbake! En 14-årings synspunkt på treningsglede, mat, kropp og utfordringer

For to år siden var Kamilla 11 år og hadde noen synspunkter på mammas mat. Nå, to år etter, er hun ikke fullt så pratesalig, men har fortsatt noen interessante synspunkter som vi som ikke er tenåringer har godt av å høre. Treningsglede, mat, kropp og utfordringer er temaer som diskuteres.

Lastet opp: 24 July 2022 | 3:00 am

#182. Lytterspørsmål: Bør man trene nære og kjære? Og hvor viktig er holdning?

I dagens episode svarer vi på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Bør en holde seg unna å trene kjæreste, familiemedlemmer og de som står nærmest? Og hvis ikke, hva bør en tenke på for å unngå gnisninger? Og hvor viktig er egentlig holdning?

Lastet opp: 17 July 2022 | 3:00 am

#181. Lytterspørsmål: Elektrolytter, løping og Padel

Er det nødvendig med elektrolytter, hvordan går det med løpingen og hvorfor er vi ikke mer aktive. Er «Entertrainment» den nye tingen? En episode fra Alcudia med 36 år gammel historie.

Lastet opp: 10 July 2022 | 3:00 am

#180. Veien mot Oslo Marathon: Hva skal til? Hvordan løper jeg raskest mulig? - Benjamin Christensen svarer.

I dag handler det kun om løping og vi med oss fagmann, personlig trener, forfatter og triatlonløper Benjamin Christensen. Hvordan skal du trene hvis du ønsker å løpe raskest mulig på Oslo Marathon (eller generelt løpe raskere)? Hva kreves det, rent fysisk, av deg for å kunne løpe? Hva trenger en av utstyr og mat? Er det ikke dyrt? Hvilke måleenheter og funksjoner skal en bruke på treningsklokka - eller trenger en i det hele tatt en treningsklokke?

Lastet opp: 3 July 2022 | 3:00 am

#179. Lytterspørsmål: Flat mage? - vi fortsetter diskusjonen! + hvordan selge sine PT-tjenester til bedrifter og deres ansatte

Vi har fått inn mange flere spørsmål om flat mage og forsetter i dag på denne diskusjonen. Vi fikk også spørsmålet, "kunne ikke bedrifter spart mye på å anssette PT’er for å følge opp ansatte?". Dette svarer vi på - og mye mer til.

Lastet opp: 26 June 2022 | 3:00 am

#178. Gratulerer med dagen, Tommy og Pernille

Gratulerer med dagen, Tommy Lande og Pernille Kaldhussæther!

Lastet opp: 19 June 2022 | 11:46 pm

#177. Bør jeg strekke ut på toppen? + mer om styrke og løping

Bør man egentlig strekke ut bena på toppen av en benpress? Hva er fordeler og ulemper med å ta pause mellom repetisjonene. Er løping og styrketrening kompatible eller stjeler den ene fra den andre? Hvordan mener Espen man bør trene styrke om man skal bli bedre i å løpe?

Lastet opp: 19 June 2022 | 3:00 am

#176. ADHD og trening og en CHALLENGE til deg

Hvordan påvirker ADHD og medisiner effekten av trening og er ADHD egentlig bare negativt? I tillegg lanserer vi en liten challenge for deg den 17.september 2022.

Lastet opp: 12 June 2022 | 3:00 am

#175. Tabu-episoden: inkontinens, hypopressiv trening og testosteronnivåer

Tabu episoden: inkontinens, hypopressiv trening og lavere testosteronnivåer hos menn. En åpen diskusjon om utfordringer for både kvinner og menn.

Lastet opp: 5 June 2022 | 3:00 am

#174. Lytterspørsmål: Falsk isjias, ødelegger stillesitting for all trening? - og viktigheten av mennesker

I dag svarer vi på lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Hvordan kan man hjelpe om man har «falsk isjias», ødelegger stillesitting all trening, viktigheten av mennesker og å le og motivasjonene til å gjøre det man burde.

Lastet opp: 29 May 2022 | 3:00 am

#173. Skjermtid, nye råd om aktivitet og magen som ikke vil bli flat

En time skjerm om dagen...? Helsedirektoratet har kommet med nye råd og skjermtid og aktivitet for barn. Vi snakker også om «magen som ikke vil bli flat».

Lastet opp: 22 May 2022 | 3:00 am

#171. Tyngre trening og skader og proteinpulver - ja eller nei? Fra solnedgangen i Otta!

Vi sitter i solnedgangen på Otta mens vi snakker om det sosiale i treningen, tyngre trening og skader ved dette, samt litt om proteinpulver - ja eller nei?

Lastet opp: 8 May 2022 | 3:00 am

#170. ABEL- på vei til å revolusjonere treningsoppfølging?

I dagens episode tar vi en prat med Simon Laugsand fra ABEL. ABEL er en alt-i-ett-plattform for coaching, oppfølging og regnskapsføring. Her får vi høre mer om det som kanskje er på vei for å skape en liten revolusjon for PT'er innen treningsbransjen.

Lastet opp: 28 April 2022 | 3:00 am

#169. Ytringsfrihet, diastasis recti, bærekraft og ukas grovis

«Mange» tilbakemeldinger vil ha ukas grovis, ytringsfrihet og Will Smith, diastasis recti, bærekraft og AFPT weekend.

Lastet opp: 17 April 2022 | 3:00 am

#168. Lytterspørsmål: hva vil det si å "lykkes som PT", kondisjon for helse, 16 weeks of hell og mye annet!

I dagens episode svarer vi på en bråte med lytterspørsmål! Hva vil det egentlig si å "lykkes som PT"? Hva synes vi om 16 weeks om hell? Treningsprogram for kunder, kondisjon for helse, ny benpress og mye annet.

Lastet opp: 10 April 2022 | 3:00 am

#167. Slik får du dine første PT-kunder! ...og lokker de tilbake etter treningspause

I denne episoden snakker Kine med Henning Holm om hva som skal til for at du som PT får bygget opp en kundelisten din. Er det virkelig umulig å å få kunder og slutter de fleste som PT etter utdanning? Statistikken sier klart nei og her får du vite både hvordan du lokker inn dine første kunder, men også hvordan du lokker folk tilbake på trening etter en tid med pandemi og treningspause.

Lastet opp: 3 April 2022 | 3:00 am

#166. Lytterspørsmål: Fordeler og ulemper ved faste, om trening og mat etter stor vektreduksjon og litt om AFPT weekend

I dag svarer vi på lytterspørsmål om fordelene og ulempene ved faste, om trening og mat etter stor vektreduksjon og litt om AFPT weekend.

Lastet opp: 27 March 2022 | 3:00 am

#165. Lytterspørsmål: Tips etter ekstrem vektnedgang, periodisering, tips ved Asbergs syndrom ++

I denne episoden besvarer vi mange lytterspørsmål. Tips etter ekstrem vektnedgang, periodisering, usikkerhet rundt trening og mat og tips ved Asperger syndrom.

Lastet opp: 20 March 2022 | 3:00 am

#164. Tilbake fra Afrika og om restitusjon og endringer

Tilbake fra Afrika med nye opplevelser, manglende motivasjon og tips om restitusjon og endring av treningen.

Lastet opp: 13 March 2022 | 3:00 am

#163. Vi diskuterer noen av de vanligste spørsmålene vi får inn. Bonusepisode med Ian Houghton.

Ian Houghton og Espen Arntzen diskuterer noen av de vanligste spørsmålene vi har fått gjennom årene relatert til trening, kosthold og helse. Episoden er på engelsk.

Lastet opp: 6 March 2022 | 3:00 am

#162. Hvor hardt og hvor mye må man trene? Er stretching bra eller dårlig? Og om trening for golf - med Ian Hougton.

Denne gangen gjester Ian Hougton oss igjen. Vi snakker om et nytt konsept i treningsbransjen, litt lytterspørsmål om hvor hard og hvor ofte man må trene, om stretching er bra eller dårlig, vi snakker om trening for golf og så avslutter Ian med tre utfordringer til lytterne.

Lastet opp: 27 February 2022 | 3:00 am

#161. Sommerkroppen del 6: De siste fire månedene i programmet vårt, måned 9, 10, 11 og 12

I denne episoden gir vi deg de siste fire månedene av programmet frem mot sommeren, måned 9, 10, 11 og 12. Se lenke under for å laste ned programmet tilhørende disse månedene.

Lastet opp: 20 February 2022 | 3:00 am

#160. Slik gikk han ned 23 kg på ett år - uten å trene. Med podkastprodusenten vår Robert Shaw

I dagens episode har vi med podkastprodusenten vår Robert Shaw som gjest. Han gikk ned 23 kg på ett år helt uten å trene. Her deler han hvordan han fikk til dette og kommer med noen lure tips og triks for vekttap, motivasjon og kosthold.

Lastet opp: 13 February 2022 | 3:00 am

#159. Nye målsetninger og om å sette pris på det man har

Vi diskuterer nye målsetninger og hvordan sette pris på det man har. Vi kommer også med en apell til dere om å dele deres mål og å hjelpe hverandre til å komme dit.

Lastet opp: 6 February 2022 | 3:00 am

#158. Hvordan trene etter prolaps og litt om livet

Hvordan trene etter prolaps og livet hos The Arntzens med Corona i huset.

Lastet opp: 30 January 2022 | 3:00 am

#157. Morten Rasch Arnesen- Norgesmester i Functional Fitness

Morten Rasch-Arnesen er Norgesmester i Functional Fitness. I denne episoden forteller han litt om sporten, egentrening og ambisjoner og om livet.

Lastet opp: 23 January 2022 | 3:00 am

#156. Inspirasjon til treningen i 2022

Backstreet Boys og inspirasjon. Mange trenger en inspirasjon til treningen og her kommer en mengde utradisjonelle utfordringer i tillegg til tips på hvordan du ikke behøver å miste de resultatene du allerede har klart å skape.

Lastet opp: 16 January 2022 | 3:00 am

#155. Sommerkroppen: del 5! Pluss mer om kroppspress og GODT NYTT ÅR!

Tilbake i det nye året med måned 8 i 12 måneders programmet, som er del 5 av programmet hittil. Under finner du lenkene til de andre episodene i denne serien. Vi fortsetter også på diskusjonen vi hadde rundt kroppspress fra episode 153. Under finner du lenker til de tidligere Facebookinnleggene hvor denne diskusjonen startet og til episoden hvor vi tok opp dette. Og GODT NYTT ÅR!

Lastet opp: 9 January 2022 | 3:00 am

#154. 10 for 22: 10 tips som kan gjøre 2022 til ditt beste år hittil! ( "Julespesial", del 2 av 2. )

I dag får du del 2 av 2 av julespesialen. Vi kaller den "10 for 22", for her får du 10 tips som kan gjøre år 2022 til ditt beste år hittil!

Lastet opp: 30 December 2021 | 3:00 am

#153. Kroppspositivisme. En diskusjon rundt kroppspress, kleskoder og kroppsbilde

Kroppspositivisme! Vi tar diskusjonen om det rundt kroppspress, kleskoder og kroppsbilde etter å ha fått flere interessante spørsmål i Facebookgruppen vår. Her finner du det originale innlegget. Bli med å diskuter!

Lastet opp: 28 December 2021 | 3:00 am

#152. «Julespesial», del 1 av 2. Hva er normal utholdenhet, noen nyttårsforsetter og diverse som egentlig ikke har så mye med julen å gjøre.

I dag har vi en julespesial! Vi svarer på noen lytterspørsmål; hva er normal utholdenhet og hva har vi lært av å drive med podkast? Vi tar også opp noen nyttårsforsetter - og så klart også diverse som ikke har så mye med julen å gjøre. Til slutt leder opp med det som blir del 2 av julespesialen (om to episoder, ikke neste); "10 ting jeg i dag anser som avgjørende for trening, helse og livskvalitet".

Lastet opp: 27 December 2021 | 3:00 am

#151. Frank Zane, kroppsybyggeren, tre ganger Mr. Olympia, filosofen og hans tanker og perspektiver

Frank Zane var verdens beste kroppsbygger i 1977-79. Hans perspektiv på trening og helse er verdt å høre og i denne episoden går vi gjennom både historie, meditasjon, trening og ernæring samt noen gode perspektiver på livet.

Lastet opp: 21 December 2021 | 3:00 am

#150. Trening på tom mage og må en spise frokost? Og back by "unpopular demand" - Kine og Espen drodler om livet og situasjonen i Norge

Espen svarer på et lytterspørsmål om det å trene på tom mage. Og hvor nødvendig er det å egentlig å spise frokost? Sånn ellers har Espen fått storstilt feiring til 50-årsdagen sin, Kine og Espen drodler generelt om livet og Kine har noen meninger rundt budskapet om den nye nedstengningen i Norge.

Lastet opp: 12 December 2021 | 3:00 am

#149. Turnlærer Lasse Hauser deler sin erfaring med trening av barn, samt sin egen reise til en bedret livsstil

I denne episoden møter vi Lasse Hauser, som leder Nedre Glomma Turn. Han deler sine gode kunnskap og erfaring rundt trening av barn OG sin egen reise til en bedret livsstil og endret kroppsammensetning.

Lastet opp: 9 December 2021 | 3:00 am

#148. Årets personlige trener i NSCA 2016, Nick Tumminello, en trener med perspektiv

Nick Tumminello ble i 2016 kåret til årets personlige trener av NSCA (National Strength and Conditioning Association). Han har gjestet AFPT ved flere anledninger og i denne episoden deler han av sin enorme erfaring og kunnskap og gir et nødvendig perspektiv på personlig trening.

Lastet opp: 5 December 2021 | 3:00 am

#147. Inspirasjon fra kjøkkenet, på treningen og fra livet - med Charlotte Akselsen

Charlotte Akselsen er tilbake. Hun jobber som PT på fulltid i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden, samt at hun veileder hos bedrifter. I dag henter vi litt inspirasjon fra kjøkkenet, på treningen og ikke minst om hvordan Charlotte alltid ser på livet som halvfullt - selv da livet ble snudd på hodet når hun og mannen fikk den sjokkerende beskjeden fra legen om at han skulle dø.

Lastet opp: 2 December 2021 | 3:00 am

#146. Lytterspørsmål: Deload, glutenintoleranse og trening ved sykdom

I dagens episode tar vi imot lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Vi snakker om deload, trening ved sykdom og gluteinintoleranse.

Lastet opp: 28 November 2021 | 3:00 am

#145. Lytterspørsmål: Om mat, kosthold, proteininntak, prosessert mat og mer.

I dag har vi fått opp diverse lytterspørsmål som vi svarer på. Noe av dette er om ulike dietter, om sensitive mager, proteininntak, prosessert mat og mer.

Lastet opp: 25 November 2021 | 3:00 am

#144. Alan Aragon om dietter, vektreduksjon, muskelbygging, kosttilskudd og forskning

Alan Aragon - en av verdens fremste ernæringsautoriteter, om hvorfor forskning er viktig og hvorfor man med samme utdannelse noen ganger ser helt ulikt på ting. I tillegg diskuterer vi ulike dietter med fordeler og ulemper, hvordan gå ned i fett og bygge muskler og litt om kostilskudd.

Lastet opp: 21 November 2021 | 8:07 am

#143. Slik selger du flere PT timer! Med Henning Holm

Henning Holm deler sine best tips når det kommer til å lykkes som personlig trener. I tillegg sper vi på med noen tanker om utholdenhetstrening og trening av barn.

Lastet opp: 18 November 2021 | 3:00 am

#142 "What the fuck"- hvor er verden på vei? Overvekt, sykdom, velferd, levealder og det norske velferdssamfunnet

En engasjert diskusjon rundt overvekt, sykdom, velferd, levealder og det norske velferdssamfunnet og hvor vi er på vei.

Lastet opp: 14 November 2021 | 3:00 am

#141. Dean Somerset - vanskelige temaer innen trening gjort enkelt; Knebøy, ryggplager og mye mer

Dean Somerset har gjestet AFPT ved flere anledninger som foreleser ved både digitale workshops og vår AFPT Convention. I denne episoden deler han sin ekstremt gode evne til å ta vanskelige tema og gjøre de enkle. Vi snakker om dype knebøy, ryggplager, benkpress og skulderplager, helse og bevegelighet.

Lastet opp: 11 November 2021 | 3:00 am

#140. Lytterspørsmål: Stretching, trening med ryggplager og mer

I dag svarer vi på lytterspørsmål. Vi snakker blant annet om stretching, trening med ryggplager, litt om barneidrett og vi kommer med en liten appell til vår nye statsminister og finansminister.

Lastet opp: 7 November 2021 | 3:00 am

#139. Lytterspørsmål: Antall skritt om dagen, motivasjon og proteiner igjennom melkeprodukter

I dag tar vi opp diverse lytterspørsmål. Hvor mange skritt om dagen må en ta? Holder det med proteiner fra melkeprodukter? Vi tar en prat om motivasjon (eller mangelen på det) og vi har selvfølgelig også med dagens fremsnakk.

Lastet opp: 4 November 2021 | 3:00 am

#138. Dan John - en legende innen styrkesport

Dan John er en av de store legendene innen styrkesport. Som 64 åring er han fortsatt en av de menneskene Espen respekterer mest. Ikke bare som trener, men hovedsaklig som menneske. Her deler han av sine mange ti-år med erfaring om trening, filosofi og livet.

Lastet opp: 31 October 2021 | 3:00 am

#137. Samir Bannout; Mr Olympia 1983- 38 år etter

I 1983 var Samir Bannout verdens beste kroppsbygger og vant Mr Olympia. Nå, 38 år etter, deler han sin historie og sine syn på kroppsbygging og gir noen tips om hvordan man skaper resultater.

Lastet opp: 28 October 2021 | 3:00 am

#136. Spiseforstyrrelser allerede fra ung alder - møt Viktoria og hør hennes historie

Dagens gjest er ei jente med en historie med spiseforstyrrelser allerede fra svært ung alder. I tillegg møtte hun på en motivasjonssvikt etter en tilfeldig skade senere i livet. Møt Viktoria og hør hennes historie.

Lastet opp: 24 October 2021 | 3:00 am

#135. "Liten mus spiser lite ost" og verdien av å eie egen kunnskap

I dag snakker vi om verdien av å eie egen kunnskap. Vi tar også en gjennomgang og en diskusjon rundt et nytt forskningsstudie som viser at kost og aktivitetsendring er vanskelig.

Lastet opp: 21 October 2021 | 3:00 am

#134. Lytterspørsmål: Vi besvarer spørsmål rundt ernæring

I denne episoden besvarer vi noen lytterspørsmål rundt ernæring. Hva er gode proteinkilder? Hvor mange kalorier er det i gode boller? Du spør, vi svarer.

Lastet opp: 17 October 2021 | 3:00 am

#133. Muskelvekst - hvordan øker du den mest mulig? Et utdrag fra en digital workshop

I dagens episode får du et utdrag fra en digital foredrag som Espen holdt for Arctic. Her handler det om Muskelvekst - hvordan øker du den mest mulig? Kanskje får du noen nye perspektiver. Her går vi dypt inn i faget.

Lastet opp: 14 October 2021 | 3:14 am

#132. Sommerkroppen, del 4! Vi for oss måned 5,6 og 7 som tar deg helt frem til nyttår

Vi er nå på del 4 av prosjekt "Sommerkroppen"! I dag tar vi for oss måned 5,6 og 7 som tar deg helt frem til nyttår. Trykk her så finner også et Exceldokument som skisserer opplegget så det skal være enklere å forstå.

Lastet opp: 10 October 2021 | 3:00 am

#131. Lytterspørsmål: Strong Lifts, belastningsskader over tid, samt litt Kine-spørsmål

I dag fortsetter vi med å svare på lytterspørsmål, blant annet en større oppklaring av Strong Lifts, samt litt om belastning og belastningsskader over tid - kjører du "høykvalitetsbil" eller ikke?

Lastet opp: 7 October 2021 | 3:00 am

#130. Er disse metodene "hypet" opp eller er det noe i de?

Disse «hypede» metodene. Hva ligger bak de? Et forsøk på litt forenkling for å fjerne forvirringen.

Lastet opp: 3 October 2021 | 3:00 am

#129. Lytterspørsmål: er 10 reps rett eller feil? Samt "guttas regler" og litt enkel hverdagsprat og humor

Tallet 10! Hva er det med tallet 10 - er 10 reps rett eller feil? Espen har også funnet frem "guttas regler" og vi snakker litt høyt og lavt om det hverdagslige. Vi trenger osgå hjelp fra deg!

Lastet opp: 30 September 2021 | 3:00 am

#128. Charlotte sluttet i jobben for på bli PT. Hun deler om sitt bytte av yrkesvei og hvordan hun har lyktes som PT

Gjest i denne episoden er Personlig Trener Charlotte Akselsen. Hun forteller hvordan hun som voksen byttet yrkesvei, utdannet seg til PT og hvordan veien har vært. En absolutt suksesshistorie, en dose ærlighet og litt trening!

Lastet opp: 26 September 2021 | 3:00 am

#127. Street workout og Calisthenics- hvordan bruke dette i din egen trening

Calisthenics/kroppsvektstrening; Hva i all verden er dette? Love Andersson, med NM-gull i muscle ups forteller deg hvordan du kan bruke denne treningsformen i din trening, for å beherske egen kroppsvekt.

Lastet opp: 23 September 2021 | 3:00 am

#126. Enda mer om søvn, anbefalte podkaster og fremsnakk

Enda mer om søvn. Hvorfor- fordi det trolig er det viktigste av alt. i tillegg noen tips om ulike podkaster og fremsnakk som fortjenes.

Lastet opp: 19 September 2021 | 3:00 am

#125. Barnløshet og prøverør - følelseladede og vonde temaer. Hvordan håndterer man en slik situasjon?

Barnløshet og prøverør, temaer som er følelsesladet og vanskelig for mange. Emma-Julie johannesen Bjørsvik deler sin reise gjennom gjentatte prøverørsforsøk og den store gleden over å nå ha en ett-åring i hus. Hvordan håndterer man dette og hva har trening betydd gjennom reisen?

Lastet opp: 16 September 2021 | 3:00 am

#124. Sko, treningsklokker, behovet for hvile, ulike personlige egenskaper og dagens fremsnakk

I dag deler Espen og Kine sine favoritt treningssko, klokker og andre hjelpemidler, de snakker om behovet for hvile og stillhet og har en god dose med fremsnakk!

Lastet opp: 12 September 2021 | 3:00 am

#123. Sommerkroppen, del 3: Maksimal styrke

Vi er nå på del 3 av Sommerkroppen! Ren styrke er en forutsetning for mye og dette er månedens fokus.

Lastet opp: 9 September 2021 | 3:00 am

#122. Kundeservice - hvordan sikre at en ikke ender i vanskelige situasjoner + litt om lange slanke muskler

Kundeservice - hvordan unngå pinlige situasjoner og misforståelser og kan en trene seg til lange, slanke muskler?

Lastet opp: 5 September 2021 | 3:00 am

#121. Meget uhøytidelig prat om overgangsalder og pre workout

En uhøytidelig prat om overgangsalder, preworkout og forhåpentligvis noe som gjør at du smiler inn i helgen.

Lastet opp: 2 September 2021 | 3:00 am

#120. Det er insulinet sin skyld, eller...? Vektoppgang med diabetes og årsakene bak

Det er insulinet sin skyld at jeg går opp i vekt, eller....? Vi dykker litt ned i detaljer rundt vektoppgang og diabetes.

Lastet opp: 29 August 2021 | 3:00 am

#119. Et nytt forsøk på lytterspørsmål: totalbelastning, droppfot, behovet for nettverk og mer

I dette nye forsøket på lytterspørsmål tar vi opp temaer som totalbelastning, droppfot, behovet for et nettverk og mye annet. Og selvfølgelig ødelegger Espen magien med ukas grovis, men reparerer forhåpentligvis med litt fremsnakk og det han selv kaller humor

Lastet opp: 26 August 2021 | 3:00 am

#118. Lytterspørsmål del 2: Artrose, stabilitet og flere temaer

Et dårlig forsøk på en kort episode, men vi får i det minste gjennomgått lytterspørsmål som ønsket. Artrose, stabilitet og flere temaer gjennomgås med en noe mer stresset Kine enn vanlig.

Lastet opp: 22 August 2021 | 3:00 am

#117. Lytterspørsmål (mage og kropp, stress og mas) og drodling om livet

Lytterspørsmål og stor drodling om livet. Vi tar opp noen spørsmål om mage og kropp, stress og mas og mye annet.

Lastet opp: 19 August 2021 | 3:00 am

#115. Barn, vektproblematikk, helseutfordringer og den typiske PT kunden

Sykepleier, helsesøster og «Dronningmoren» Anne Cathrine Borge-Skar gir sine innspill om barn og vektutfordringer, kommunikasjon, helseutfordringer og hvordan det er å være «den typiske PT kunden».

Lastet opp: 12 August 2021 | 3:00 am

#114. Treningsprogram for kvinner og veldig mye på hjertet

Vi setter opp et nytt treningsprogram for jenter/Kine! Espen har også veldig mye på hjertet i dag og vi diskuterer samfunnet og mye annet. Har du også forslag til gjester, ønsker å være gjest selv eller har forslag til temaer vi bør snakke om? Ta kontakt med oss i Facebookgruppen vår.

Lastet opp: 8 August 2021 | 3:00 am

#113. Lytterspørsmål: fotstilling i knebøy, repetisjoner for muskelvekst, fettforbrenning og frekvens

Flere lytterspørsmål: fotstilling i knebøy, repetisjoner for muskelvekst, kondisjonstrening og fettforbrenning og treningsfrekvens. Vi starter episoden med en liten "rant" så selve lytterspørsmålene starter på tiden 18:50.

Lastet opp: 5 August 2021 | 3:00 am

#112. Lytterspørsmål: kvinners syklus, chins og pullups, markløft fra gulv eller stativ og fleksjon i korsryggen

Lytterspørsmål: hvordan skal en ta hensyn til kvinners sylus? Er det noen forskjell på chins og pullups? Hva er best, markløft fra stativ eller gulv?

Lastet opp: 1 August 2021 | 3:00 am

#111. En liten innføring i og rundt stabilitetstrening. Hva er det og hvorfor er det viktig?

En liten innføring og prat rundt stabilitetstrening. Hva er core? Hvordan er historikken knyttet til magetrening og hvorfor er det viktig.

Lastet opp: 29 July 2021 | 3:00 am

#110. Besseggen, naturopplevelser og akillesbetennelse

Kine og Espen har gått Besseggen! Vi snakker om flotte naturopplevelser i vårt vakre land, jogging og tap av muskelmasse, akillesbetennelse, forhindring av skader og litt om kortreiste matopplevelser.

Lastet opp: 25 July 2021 | 3:00 am

#109. Liveepisode: lytterspørsmål. Hvor mye kreves, hva gjør en om partneren har blitt usunn og litt generell prat om ulike temaer

En live-episode med lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Hvor mye skal til for å få resultater? Hva gjør en om partneren har blitt latere? I tillegg litt generell prat om anerkjennelse og livet generelt.

Lastet opp: 20 July 2021 | 11:55 pm

#108. Sommerkroppen, del 2: Vi planlegger måned to og tre på reisen mot helårskroppen

Vi fortsetter reisen mot helårskroppen! Her har du sommerens program, i det som er måned to og tre av vår 12 måneders reise mot å nå helårskroppen.

Lastet opp: 4 July 2021 | 3:00 am

#107. Treningsbransjen post-corona på godt og vondt

Treningsbransjen post-corona. Hvordan tror vi bransjen ser ut når verden er tilbake til det normale? Henning Holm deler sine erfaringer og synspunkter - og med mer enn 20 år i bransjen, hvem er vel ikke mer kvalifisert enn ham.

Lastet opp: 1 July 2021 | 3:00 am

#106. Shit, jeg blir eldre - hva nå? Hvordan trener en gjennom de ulike fasene i livet?

Shit, jeg blir eldre. Hvordan trener en gjennom de ulike fasene i livet: den unge spreke, den som ønsket han/hun var ung og sprek, den som knapt husker han/hun var ung og sprek. I tillegg, tabu om overgangsalder for menn og kvinner.

Lastet opp: 27 June 2021 | 3:00 am

#105. Kjønnsroller, hvor legger en listen for livet, sommertrening og slåssing med iPad

Kjønnsroller, sommertrening og slåssing med iPad. Etter et kort avbrudd er vi tilbake og diskuterer kjønnsroller, hvordan en kan trene gjennom sommeren for ikke å miste resultater og noe om hvor en legger listen for livet.

Lastet opp: 24 June 2021 | 3:00 am

#104. Lytterspørsmål med en tvist! Cathrine Back og Espen er gjest i podkasten Bak Fasaden

Dagens episode er hentet fra podkasten "Bak Fasaden - Livet, hud og helse med @tm.Ine". Dette er episode 34 ved navn "To av Norges dyktigste PT’er om trening, kost og mental hvile", hvor Cathrine Back og Espen var gjester og svarte på innsendte lytterspørsmål. De var så snille og lot oss få publisere episoden i AFPT podden, tusen hjertelig takk for det!

Lastet opp: 22 June 2021 | 8:46 pm

#103. Funksjonell trening; hva er det og hvordan benytte det i treningen?

I dagens episode tar vi et dypdykk inn i funksjonell trening. Hva er det egentlig, hvordan oppstod det og spesifikt, hvordan kan barn, voksne og eldre benytte det i treningen sin?

Lastet opp: 13 June 2021 | 3:00 am

#102. Nebbdyret Kine luker ut hvordan en raskest mulig kan bygge muskelmasse, samt deler om livet

Nebbdyret Kine er tilbake og vi snakker om livet, i tillegg til å besvare lytterspørsmål om hvordan øke i muskelmasse, raskest mulig.

Lastet opp: 10 June 2021 | 3:00 am

#101. Sommerkroppen, del 1: 12 måneder til sommerkroppen! Følg oss gjennom det neste året for å skape en enda bedre versjon av deg selv om et år

12 måneder til helårskroppen. I dag begynner serien der vi gjennom de neste 12 månedene skaper helårskroppen. Vi vil ta deg gjennom konkrete programmer, tips og råd som gjør at du neste sommer er en enda bedre versjon av deg selv.

Lastet opp: 6 June 2021 | 3:00 am

#100. Motivasjonseksperten Øyvind Hammer gir oss erfaringer og verktøy vi kan bruke i dag

Om det finnes en mann som forteller det vi trenger å høre så er det han her. Øyvind Hammer, motivasjonsekspert, forretningsmann, pappa, ektemann og en mengde annet, gir oss den store æren av å dele sin visdom og erfaringer.

Lastet opp: 3 June 2021 | 3:00 am

#99. Verdensrekord i pullups. Hvordan trener en for å forsøke seg på dette?

Hvordan trener en for å forsøke å sette verdensrekord i pullups på 24 timer?

Lastet opp: 30 May 2021 | 3:00 am

#98. Lytterspørsmål: Hvordan komme i gang nå når sentrene åpner, hva er en ok styrkestandard å ha + tre tips for trening og helse gjennom livet

Tre lyttere lurer på følgende: Hvordan kommer jeg i gang med treningen når sentrene nå åpner, hvilke styrkemål kan jeg strekke meg etter og hvilke tre ting ville du sett på som de viktigste for trening og helse over tid?

Lastet opp: 27 May 2021 | 10:42 pm

#97. Helseangst. Hvordan kan en velfungerende sunn, velutdannet businesskvinne ha helseangst? Ine Møller Anwar deler sine erfaringer som mange sikkert kjenner seg igjen i

Helseangst. Sykepleier, businesskvinne, mamma, kone og velfungerende på alle plan, men allikevel med utfordringer. En fantastisk åpen episode om ting som få snakker om.

Lastet opp: 23 May 2021 | 3:00 am

#96. "Be a man, be a man, be a mighty good man...". Hva er en mann og hvor er vi på vei? En frittalende samtale med Alejandro Fuentes

«Be a man, be a man, be a mighty good man..”. Hva er en mann? Hvordan har samfunnet utviklet seg. Er det til det bedre eller til det verre? En frittalende diskusjon med Alejandro Fuentes om enda en «elefant i rommet»; hva vil det si å være en mann?

Lastet opp: 20 May 2021 | 3:00 am

#95, Overvekt. Hvorfor blir vi det? Hvem har skylden? Hvor skal vi begynne? Et nødvendig og følelsesladd tema

Få temaer er så omdebatterte og engasjerende som overvekt. Hvor ligger egentlig skylden? Hva kan vi gjøre med det? Hvorfor tør vi ikke å snakke om «elefanten» i rommet. Denne episoden er starten på en rekke episoder om dette følelsesladde temaet.

Lastet opp: 16 May 2021 | 3:00 am

#94. Forestill deg at du har 10 prosent synet til folk flest og setter utenfor en alpinbakke i 160 kilometer i timen. Møt Andrea Pharo Ronde, et fyrverkeri av ei jente

Forestill deg at du har 10 prosent synet til folk flest og setter utenfor en alpinbakke i 160 kilometer i timen. Møt Andrea Pharo Ronde, et fyrverkeri av ei jente. Her snakker vi om para-idrett, alpint og masse annet i livet. Det er ikke så mange utfordringer som setter begrensninger for denne jenta.

Lastet opp: 13 May 2021 | 3:00 am

#93. Nøkkelen til progresjon, sommerkroppen og en tur inn i hverdagslivet

I dagens episode snakker om nøkkelen til progresjon, vi får lytterspørsmål om sommerkroppen og vi tar en tur hjem i hverdagslivet hos familien Arntzen. Vi har også noen boktips.

Lastet opp: 9 May 2021 | 3:00 am

#92. En leges perspektiv på både trening, corona, hardt arbeid og hvordan vi kan forbedre Norges folkehelse

Adeel Anwar er overlege på Kalnes sykehus. Her får vi litt om hans historie til å bli en av landets yngste overleger, litt om status i helseNorge og ikke minst; en innføring i en leges perspektiver på kunnskap, kontekst, blodprøver, Covid og mye annet. En episode enhver PT bør få med seg.

Lastet opp: 6 May 2021 | 3:00 am

#91. En av Norges mest erfarne fitnesscoacher, Christian Egner, deler litt av sine erfaringer

Christian Egner er en av Norges mest erfarne treningscoacher. Her deler han sine erfaringer, tanker og sin utrolige treningsbakgrunn fra en rekke ulike sporter. I tillegg deler vi noen gamle minner og historier.

Lastet opp: 2 May 2021 | 3:00 am

#90. En liten "frustrasjonsrunde"

I denne episoden tar vi opp noen temaer som frustrerer mange, men som også mange kanskje ikke tenker over. Hvorfor forteller vi ikke sånn det egentlig er, er det «rett og feil»? Og mye annet.

Lastet opp: 29 April 2021 | 3:00 am

#89. "Jeg heter Michael og er alkoholiker". En historie om avhengighet og veien ut, i tillegg til hans "nye lidenskap" trening og veien til å hjelpe andre

«Jeg heter Michael og er alkoholiker». Dette er tittelen på boken til Michael Andreassen, radiopersonlighet fra P4 og kjent for de fleste. I denne episoden forteller han sin historie og om alkohol, valg gjennom livet og hans «nye» lidenskap, trening og å gjøre noe godt for andre. En utrolig givende, ærlig og åpen episode om utfordringer og hvordan man håndterer de. En ære å ha han som gjest.

Lastet opp: 22 April 2021 | 3:00 am

#88. En ærlig vitamininnsprøytning fra Moritz Michaelis om tabubelagte temaer som spiseforstyrrelser, homronbehandling og ærlighet

En ærlig vitamininnsprøytning fra Moritz Michaelis, AFPT student, PT og kostholdsveileder, som har vært gjennom mer på sitt 21-årige liv enn de fleste rekker i løpet av hele livet.

Lastet opp: 19 April 2021 | 5:28 pm

#87. The Grand Tour av "Furtebua" også kalt treningsrommet

I denne episoden tar vi deg gjennom «Furtebua» også kalt treningsrommet som etter 10 års vurdering dukket opp i hagen.

Lastet opp: 18 April 2021 | 3:00 am

#86. Maria Ytre-Hauge om psykiske lidelser, trening, livet og mye annet

Maria Ytre-Hauge gjester AFPT podden og snakker om psykiske lidelser, trening og mye annet. Tabubelagte temaer som bør snakkes om og viktig lytting for oss alle.

Lastet opp: 15 April 2021 | 3:38 am

#85, Hvordan skal jeg trene når CORONA nå er over?

Hvordan bør jeg trene når jeg begynner igjen når sentrene igjen åpner. Hva kan jeg gjøre nå med trening og mat slik at veien tilbake blir kortest mulig.

Lastet opp: 11 April 2021 | 3:00 am

#84. Lytterspørsmål: metabolic confusion diet, blodsukker, kosttilskudd for vektreduksjon, kolesterol og mye annet

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Om metabolic confusion diet, blodsukker, kosttilskudd for vektreduksjon, kolesterol og mye annet som vanlig.

Lastet opp: 8 April 2021 | 11:30 pm

#83. Ketogen diett. Hva er det. Hvilke fordeler kan det ha for både prestasjon og helse?

Vi har Dr. Jacob Wilson tilbake, også kjent som The MusclePhd fra blant annet filmen Generation Iron. Vi går dypt ned i ketogen diett; hva er det og hvilke fordeler kan det ha for både prestasjon og helse?

Lastet opp: 28 March 2021 | 3:00 am

#82. Jan Hoff om utholdenhetstrening og opptrening etter COVID 19

Vi har gleden av å ha med oss Jan Hoff, en av Norges fremste autoriteter på trening der vi diskuterer verdien av kondisjons- og styrketrening i tillegg til hvordan opptrening av hjerte-kar pasienter og ikke minst også hvordan opptrening etter COVID 19 kan gjennomføres. En utrolig lærerik episode som garantert gir noen aha- opplevelser for flere.

Lastet opp: 25 March 2021 | 3:00 am

#81. Alexander Jacobsen

8 NM titler i boksing, kongepokal, VM kamp i MMA, aspirerende UFC atlet, 10 år som PT og entusiast, som ønsker å inspirere til et sunnere liv. I denne episoden møter Alexander Jacobsen. En glede å møte så dyktige, men allikevel ydmyke individer. 

Lastet opp: 18 March 2021 | 3:00 am

#80. Hva er de beste øvelsene?

Hva er de beste øvelsene for hver kroppsdel og hvor stor rolle spiller det egentlig? 

Lastet opp: 11 March 2021 | 9:22 pm

#79. Distansering til andre, "Autobahn og skogsstier

Distansering til andre, «Autobahn og skogsstier» kosthold og synspunkter på det. Temaer som er viktige for alle å tenke igjennom (mener vi).

Lastet opp: 5 March 2021 | 9:14 pm

#78. Somatotyper, etikk og resultater (lytterspørsmål)

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår rundt somatotyper, etikk i treningsbransjen og resultater fra Kine sitt månedsprosjekt.

Lastet opp: 2 March 2021 | 5:17 pm

#77. Lytterspørsmål: diskusjon rundt menn og kvinner, kosttilskudd og mye annet

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Diskusjon rundt menn og kvinner, kosttilskudd, mye annet og selvfølgelig ukas grovis!

Lastet opp: 25 February 2021 | 3:00 am

#76. Juma Iraki om reverse diet og kosttilskudd

Etter stor etterspørsel er Juma Iraki, AFPT sin eminente ernæringsautoritet, tilbake. Her deler han av sin store kunnskap rundt reverse diet og kosttilskudd.

Lastet opp: 18 February 2021 | 10:02 pm

#75. Live lytterspørsmål: om rabdomyolyse, ydmykhet, overvekt og motivasjon

Live episode i Facebookgruppen vår med lytterspørsmål om rabdomyolyse, overvekt, motivasjon, «løpe eller gå - det er spørsmålet», samt om ydmykhet.

Lastet opp: 11 February 2021 | 3:00 am

#74. Live lytterspørsmål: lytternes tips om hvordan en overvinner dørstokkmila og hva er helse egentlig?

BONUS. Episoden er spilt inn live og du finner den også i Facebook-gruppa. Lytternes tips og hva er egentlig helse?

Lastet opp: 7 February 2021 | 3:00 am

#73. Lytterspørsmål: restitusjon og hvordan overvinne dørstokkmila

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Om restitusjon, hvordan overkomme dørstokkmila og vi bytter ut dagens grovis med to andre varianter.

Lastet opp: 4 February 2021 | 3:00 am

#72. Martin Norum og Benjamin Christensen gjester podkasten

Etter ønsker fra Facebookgruppen, gjester Martin Norum og Benjamin Christensen podkasten. De forteller om overgangen fra styrke til mer utholdenhet, hvordan legge opp kondisjonstrening for best resultater, hvordan finne en god coach og mye annet. Og, dagens grovis for å avslutte med et smil.

Lastet opp: 28 January 2021 | 3:00 am

#71 Lytterspørsmål og hverdagsprat: hva er forskjellen på styrke og hypertrofi, hva gjør en når de rundt ikke mener det samme om trening og helse, og litt om «foodprep».

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Hva er forskjellen på styrke og hypertrofi, hva gjør en om en har noen som ikke mener det samme som deg selv om trening og helse, og litt om «foodprep». I tillegg kommer litt om hverdagen hos "The Arntzens" med refleksjoner fra livet og vanlige dager. Gjesteopptreden av Emma og Noah.

Lastet opp: 21 January 2021 | 3:00 am

#70. Gratis kostholdskurs til alle foreldre

Vi er utrolig stolte av vårt nye prosjekt: Gratis kostholdskurs til alle foreldre!

Lastet opp: 14 January 2021 | 3:00 am

#69. Tilbake i det nye året

Tilbake fra juleferie med lytterspørsmål, nyttårsforsetter og problemløsning. Spørsmål fra en som har vondt og en som lurer på om en diett er for tøff eller ikke.

Lastet opp: 7 January 2021 | 3:00 am

#68. Lærdommer fra 2020 og spådommer for 2021

Hva har vi lært fra 2020 og hvilke spådommer har vi for 2021. God Jul til alle fra oss.

Lastet opp: 24 December 2020 | 3:00 am

#67. Programmering for funksjonell trening

Hvordan programmerer man for det vi kjenner som funksjonell trening? Ian Houghton deler av sin erfaring og beskriver hvordan man kan legge opp treningen for best mulig resultater.

Lastet opp: 20 December 2020 | 3:00 am

#66. Antidoping Norge

Espen snakker med Kristoffer fra Antidoping Norge om deres arbeid, utviklingen, rollen i folkehelsearbeidet og annet som rører seg i dette markedet.

Lastet opp: 17 December 2020 | 3:00 am

#65. Muskelvekst på 1-2-3

Muskelvekst på 1-2-3. Tomas Fjeldberg deler sitt syn på muskelvekst. Hvorfor er det viktig? For hvem? Hva styrer muskelveksten? Hvordan bør du trene? Vanlige feil og gode refleksjoner av en erfaren mann. En meget viktig og informativ episode.

Lastet opp: 13 December 2020 | 3:00 am

#64. Programdesign, del 2

Programdesign...igjen. Denne gangen får du de grunnleggende «reglene» og retningslinjene du trenger for å lage programmer selv. Mindre komplisert enn det egentlig kan virke ved første øyekast. Mindre tomsnakk, mer fakta.

Lastet opp: 10 December 2020 | 3:00 am

#63. Programdesign, del 1 av 2

I denne første delen om programdesign (del 1 av 2), ser vi på noen måter å skrive programmer på, oppsummerer de siste 4 ukene av programmet til Kine og en del tanker å ta med seg når man lager programmer. I del 2 som kommer i neste episode, skal vi se på ren teori og gi de viktige nøkkelbegrepene.

Lastet opp: 6 December 2020 | 3:00 am

#62. Jacob WIlson, The Muscle Phd

Jacob Wilson er også kjent som The MusclePhd fra blant annet filmen Generation Iron. Han har hele sitt liv forsket og undersøkt hvordan man kan få de beste resultatene med sin trening og ernæring, og hvordan man kan bruke kunnskapen til ikke bare å skape «Supermenn og -kvinner», men hvordan det kan hjelpe den aldrende populasjonen og utfordringene de har.

Lastet opp: 3 December 2020 | 3:00 am

#61. Fagmannen Benjamin Christensen overrasker

Fagmannen Benjamin Christensen deler av sine erfaringer om skiftet fra styrketrening til triatlon, gir mange tips om trening og deler av sin uttømmelige kunnskap.

Lastet opp: 29 November 2020 | 3:00 am

#60. Tommy Lande

Episode 60: ...eller episode sexy. Denne gangen har vi med Tommy Lande, grunnlegger av Crossfit Sagene og en som virkelig er flink å gi bryllupsgaver. Her hører du hans historie om fotball, utdannelse, Australia, veien inn i treningsbransjen og...verdens beste bursdagspresang.

Lastet opp: 26 November 2020 | 3:00 am

#59. Hva nå? Hvilken vei skal jeg ta?

Hva nå? Corona har satt mange ting på hold. Hva med din karriere og veien videre, bør den endres eller hvordan skal man finne veien videre? Karriereveileder Elaine Bloom gjester AFPT podden.

Lastet opp: 22 November 2020 | 3:00 am

#58. 9 bud for å lykkes med eget senter

9 bud for å lykkes med et treningssenter. Henning og Kine gir deg det du trenger å vite.

Lastet opp: 19 November 2020 | 3:00 am

#57. Uhøytidelig prat om "fanatisme"

«Er du fanatisk?» Og, er det egentlig noe galt i det om du er det? Et av temaene i tillegg til «munndiare» om andre temaer. Forhåpentligvis et uhøytidelig avbrekk i hverdagen.

Lastet opp: 15 November 2020 | 3:00 am

#56. Lytterspørsmål: om vanlige feil i senterdrift, trening og kosthold

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Om vanlige feil i senterdrift, trening, kosthold, et par vitser og litt fremsnakk. Helt enkelt en vanlig dag på jobben!

Lastet opp: 12 November 2020 | 3:00 am

#55. Tomas Fjeldberg

I denne episoden møter vi Tomas Fjeldberg, norsk mester i vektløfting, en av Norges mest erfarne personlige trenere, pappa og foreleser i AFPT. Hvor lite må en egentlig trene for å få resultater? Tomas sine erfaringer er verdt å få med seg.

Lastet opp: 8 November 2020 | 3:00 am

#54. Grace Bullen

For 19 år siden kom nå 23-årige Grace Bullen fra Sør-Sudan til Norge. Nå er hun Europamester i bryting og satser for fullt til OL i Tokyo 2021. Hennes reise og tanker rundt livet og trening er noe vi alle kan lære av. En ung kvinne med livsvisdom og erfaring utenom det vanlige.

Lastet opp: 5 November 2020 | 3:00 am

#53. Så mye mer enn et treningssenter. Historien og filosofien bak CF Asker

Så mye mer enn et treningssenter. CF Asker er ikke bare et treningssenter, men en arena for utvikling, relasjoner og bedre valg. Hva er filosofien bak og hvordan tenker grunnlegger og eier Soroush Jozani rundt dette, samt hva har fått han hit? Et menneske verdt å lytte til.

Lastet opp: 1 November 2020 | 3:00 am

#52. Lytterspørsmål: hjemmetrening, vektoppgang og utfordringer med mat og spiseforstyrrelser

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Denne gangen hjelper vi frøken X med hjemmetrening, frøken Y med vektoppgang og svarer frøken Z om utfordringer med mat og spiseforstyrrelser.

Lastet opp: 29 October 2020 | 3:00 am

#51. Inger og Ian Houghton

Inger (Inger in Dubai) og Ian Houghton om historien, Dubai, ny hverdag og trening. En av Norges største treningsbloggere deler erfaringer med sin «Instahubby».

Lastet opp: 25 October 2020 | 3:00 am

#50. Halvveis til hundre

«Halvveis til hundre», omtrent like gammel som Espen og da tar vi med en yngre kraft, Henning Holm som gir refleksjoner rundt både det å bli eldre, samt det gale 5000 kaloriers prosjektet som han deltok på. 

Lastet opp: 22 October 2020 | 3:00 am

#49. Roger Vinje, Grunnlegger av EIR Trening. Erfaringer og refleksjoner

Roger Vinje, grunnlegger av EIR Trening og en PT med lang fartstid og erfaring. Hvordan har det vært å bygge senter fra «scratch», egen filosofi og Norges «raskeste Audi».

Lastet opp: 18 October 2020 | 3:00 am

#48. Trening og overgangsalder

Trening og overgangsalder. Hva kan man gjøre?

Lastet opp: 15 October 2020 | 3:00 am

#47. Ernærings-Yoda Juma Iraaki hjelper deg å bygge muskler og brenne fett

Tilbake med ernærings-Yoda Juma Iraki med følgende temaer: Hvilke ernæringsmessige tips ville du gitt til en som vil bygge muskler og en som vil ned i vekt? Kost, trening og tilskudd.

Lastet opp: 11 October 2020 | 3:00 am

#46. Uortodokse og kule lytterspørsmål

Hvilke tips ville du gitt din 20 år yngre selv? Når er det greit å ta en pause? Hvordan håndtere livets tøffe skole? Hva ville ditt eget land vært kalt og hvilke regler gjelder der?

Lastet opp: 8 October 2020 | 3:00 am

#45. "Hvordan går jeg ned i vekt til bryllupet mitt?"

«Hvordan kan jeg gå ned i vekt til bryllupet mitt». Hva gjør man når raske resultater er viktig?

Lastet opp: 4 October 2020 | 3:00 am

#44. Christian Pettersson

Christian Pettersson deler mer enn 20 år med erfaring fra bransjen. Humor og historier gjennomsyrer episoden.

Lastet opp: 1 October 2020 | 3:00 am

#43. Vår Yoda i ernæring, Juma Iraki dreper myter om frokost, måltidsfrekvens, proteiner og om man kan bygge muskler og brenne fett

Juma Iraki, AFPT sin ernæringsautoritet, avliver myter innen ernæring. Frokost, måltidsfrekvens og proteinintak, samt om en kan bygge muskler og miste fett samtidig.

Lastet opp: 27 September 2020 | 3:00 am

#42. Refleksjoner om pullups, livet og en nyhet

Pull ups, lårhøne og dansefeber. Espen og Henning filosoferer om livet både i og utenfor AFPT.

Lastet opp: 24 September 2020 | 3:00 am

#41. Lytterspørsmål: kan en slanke en del av kroppen (punktforbrenning), kan en gå ned i vekt uten trening, hvorfor er vektløftersko bra, hva er forskjellen på pullups og chins, med mer

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Denne gangen: kan man slanke en del av kroppen (punktforbrenning), kan man gå ned i vekt uten trening, hvorfor er vektløftersko bra, hva er forskjellen på pullups og chins og spiller det noen rolle om jeg tar bicepscurl med håndflatene mot meg eller fra meg?

Lastet opp: 20 September 2020 | 3:00 am

#40. Stretching. Myter sannheter og et forsøk på å "make sense of it all"

Stretching, uttøyning, mobilitet og fleksibilitet. Kjært barn har mange navn. Et forsøk på å skape litt forståelse av temaet.

Lastet opp: 17 September 2020 | 3:00 am

#39. Bonusepisode: Espen gjester MyRevolution med Børge Fagerli

Espen gjester Andre boller, My Revolution sin podkast, og diskuterer trening og helse med Børge Fagerli.

Lastet opp: 13 September 2020 | 3:00 am

#38. Muskelvekst for middels trente

Maksimal muskelvekst. Hvordan bygge mest mulig muskler på kortest mulig tid. Espen forteller hva han hadde gjort dersom du var hans kunde.

Lastet opp: 10 September 2020 | 3:00 am

#37, Hvordan lykkes som Personlig Trener?

Hvordan lykkes i treningsbransjen? Treningsbransjen fikk litt «juling» under COVID-19 håndteringen - hvordan tror vi bransjen vil se ut og hvordan kan en lykkes som PT i dag.

Lastet opp: 6 September 2020 | 3:00 am

#36. Lytterspørsmål: hva er beste bicepsøvelse? Hvorfor blir vi overvektige? Er alle dietter like bra? Må jeg trene 1 time tre ganger i uken?

Lytterspørsmål fra Facebookgruppen vår. Denne gangen: Hva er beste bicepsøvelse? Hvorfor blir vi overvektige? Er alle dietter like bra? Må jeg trene 1 time tre ganger i uken?

Lastet opp: 3 September 2020 | 3:00 am

#35. Kunnskapsløftet i barnehagen

Kunnskapsløftet i barnehager er GRATIS. AFPT gir bort et gratis kostholdskurs til alle ansatte i alle barnehager i Norge. En kort liten episode om prosjektet og årsakene til det.

Lastet opp: 30 August 2020 | 3:00 am

#34. Lytterspørsmål: hvor ofte må en trene? Hva er forskjellen på splittknebøy og utfall? Er intervaller bra? Hva er den beste treningen du har gjort selv? Hvordan anbefaler du folk å trene?

Hvor ofte må en trene? Hva er forskjellen på splittknebøy og utfall? Er intervaller bra? Hva er den beste treningen du har gjort selv? Hvordan ville du anbefalt mennesker å trene?

Lastet opp: 27 August 2020 | 3:00 am

#33. Er det farlig å la knærne passere tærne?

Er det farlig å la knærne passere tærne? Er dype knebøy farlig? En kortere episode enn vanlig men om et viktig tema.

Lastet opp: 26 August 2020 | 3:00 am

#32. Lytterspørsmål; hvordan bør en jente trene?

Her besvares et lytterspørsmål. Hvordan bør en jente trene, og hvorfor er det så urettferdig at noen får resultater og andre ikke?

Lastet opp: 20 August 2020 | 3:00 am

#31. Barn og vårt nye prosjekt

Barn er fremtiden. Hva kan vi gjøre for å gi barn best mulig forutsetninger? I tillegg: vårt største prosjekt og bidrag til samfunnet noensinne...og en avsluttende vits.

Lastet opp: 16 August 2020 | 5:58 pm

#30. Børge fagerli og Espen Arntzen diskuterer treningsverden

Børge Fagerli og Espen Arntzen diskuterer dagens treningsmarked, historie, motivasjon, forskning og annet. Børge som også driver podcasten Andre Boller er også mannen bak MyRevolution. En tusenkunstner med et våkent sinn.

Lastet opp: 13 August 2020 | 3:00 am

#29. Det du trenger for å komme i gang etter sommeren

Hvordan komme i gang etter sommeren. Her får du tipsene du trenger for å oppnå de resultatene du ønsker. Paretos lov sier at 20% av innsatsen gir 80% av resultatene. Her er de 20% du trenger.

Lastet opp: 9 August 2020 | 3:00 am

#28. Motivasjon

Motivasjon. Hvorfor motiveres vi ulikt? Hva motiveres vi av? Tips til å skape motivasjon og de «4 hellige budene for helse».

Lastet opp: 6 August 2020 | 3:00 am

#27. Anette Marie Antonsen

Anette Marie Antonsen er en av Norges første bloggere, driver Team Jeg Liker, har stilt i Bikinfitness og er vegetarianer. En interessant kvinne av mange ansikt.

Lastet opp: 2 August 2020 | 3:00 am

#26. Jan Erik Tonby - om livet som overvektig og hvordan han har klart å komme seg ut av det

Jan Erik Tonby er dagens gjest og forteller om livet som overvektig og hvordan han har klart å komme seg ut av det. Ærlig og åpent intervju med en som har gjort, og fortsatt gjør, reisen.

Lastet opp: 30 July 2020 | 3:00 am

#25. Ian Houghton

Symaskinreparatøren Ian Houghton snakker om trening, sin kone Inger In Dubai, sin historie, hva han har endret mening om og mye annet.

Lastet opp: 26 July 2020 | 3:00 am

#24. Lytterspørsmål: fungerer punktforbrenning? Hvor mye trening er nok? Hvor lang tid tar det før du mister resultatene?

Mer Q&A. Punktforbrenning, fungerer det? Hvor mye trening er nok? Hvor lang tid tar det før du mister resultatene?

Lastet opp: 16 July 2020 | 3:00 am

#23. Lytterspørsmål: trening for jenter, på ferie og mye annet

Episode 19: Spørsmål og svar. Innsendte spørsmål rundt trening for jenter, trening på ferie og mye annet. Og, selvfølgelig dagens fremsnakk.

Lastet opp: 12 July 2020 | 3:00 am

#22. Henning Holm

Etter 10 år i SATS og 10 år i EVO bytter henning Holm, en av Norges ledende autoriteter i treningsbransjen, beite og blir ny daglig leder i AFPT. Hva har han lært i disse årene- som leder, som mann og som pappa og hvordan kan vi motivere oss til å ta noen bedre valg?

Lastet opp: 9 July 2020 | 4:31 pm

#21. Hvorfor får vi ikke løst helseproblamatikken?

Hvor i all verden gikk det galt? Hvorfor får vi ikke løst helseproblematikken? Praktiske tips for hvordan du etablerer bedre vaner.

Lastet opp: 5 July 2020 | 3:00 am

#20. Jessica Rabbit med muskler

Jessica Rabbit med litt mer muskler...? Jenter og motivasjon til trening, kroppsbilde og mye annet. 

Lastet opp: 2 July 2020 | 3:00 am

#19. Lytterspørsmål: den mest effektive treningen, hvordan lykkes, målsetninger, m.m.

Spørsmål og svar. Innsendte spørsmål rundt kosthold, den mest effektive treningen, hvordan lykkes, målsetninger og mye annet. Og, selvfølgelig dagens fremsnakk.

Lastet opp: 28 June 2020 | 2:52 pm

#18. Helseminister Arntzen forteller

Helseminister Arntzen» forteller hva han ville gjort dersom han satt i Regjeringen og hvilke tiltak som skulle vært satt inn. Provoserer kanskje, men en nødvendig diskusjon å ha.

Lastet opp: 25 June 2020 | 2:56 am

#17. Alejandro Fuentes om livet

«Man slutter ikke å leke når man blir gammel, man blir gammel når man slutter å leke». Hvordan har det seg at noen aldri slutter å forbedre seg selv? Hvordan beholder man nysgjerrigheten og lekenheten for at livet blir best mulig. En åpen samtale med den fantastiske artisten Alejandro Fuentes om papparollen, trening, kosthold og selvfølgelig utsporinger.

Lastet opp: 21 June 2020 | 5:09 pm

#16. Lykke

 Lykke. Hva i all verden er det? Hva kan vi gjøre for å bli mer lykkelig? En liten diskusjon rundt hva vi alle kan gjøre for å bli lykkeligere. Hint...gjesten mener det ikke er Game of Thrones.

Lastet opp: 18 June 2020 | 3:00 am

#15. Søvn

Espen har med seg sin kone Kine og temaet er søvn. Hva gjør søvn med oss, og mangel på den sådan? Det deles på egne erfaringer, det gis tips og det går selvsagt litt av tema!

Lastet opp: 14 June 2020 | 6:10 pm

#14. Blue Zones og sosiale relasjoner

Blue Zones- hvorfor lever noen lenger og hva kan vi lære? Er sosiale relasjoner det viktige? Dagens fremsnakk - hvem fortjener litt ekstra skryt.

Lastet opp: 11 June 2020 | 3:26 am

#13. En artist og en treningsautoritet. Hva kan vi lære av Alejandro Fuentes og Ian Houghton

En artist og en treningsautoritet. Hva har Alejandro Fuentes og Ian Houghton å lære oss om livet. Hvordan ser de på utfordringer og hvordan få andre til å følge drømmene sine. Dette i tillegg til dagens fremsnakk og elefanten i rommet.

Lastet opp: 7 June 2020 | 3:00 am

#12. Soroush Jozani - grunnlegger av ATA

Soroush Jozani- grunnlegger av ATA. Hvem er han? Hva har formet hans syn på forretninger og PT virksomhet og hva skal til for å lykkes. En episode verdt å lytte til for alle de som lurer på hva som skal til for å lykkes i treningsbransjen. Dagens fremsnakk - hvem fortjener litt ekstra skryt?

Lastet opp: 4 June 2020 | 3:32 am

#11. Olav Tufte

Hvem er Olaf Tufte? Hva har gjort han til en av verdens fremste idrettsmenn i snart 30 år. Hva er grunnlaget for hans prestasjon og liv. Her er et dypdykk inn i en av de mest imponerende menneskene vi har møtt. I tillegg møter vi Henning Holm, påtroppende daglig leder for AFPT. Og selvfølgelig... «Elefanten i rommet»- løfting med krum rygg.

Lastet opp: 31 May 2020 | 3:00 am

#10. Hva inngår i helsebegrepet? Og elefanten i rommet - magetrening

Hvilke kvaliteter bør være inkludert i helsebegrepet? Hvordan få trent alt dette på en typisk uke: Elefanten i rommet: magetrening.

Lastet opp: 28 May 2020 | 7:03 am

#09. Vanlige feil og "elefanten i rommet"

Typiske feil på gymmet. Hva forhindrer oss fra å få de resultatene vi ønsker? Hva er de vanlige feilene og «Elefanten i rommet» et lite fast innslag om ting vi ikke snakker om, men gjerne syns noe om.

Lastet opp: 24 May 2020 | 3:17 am

#08. Ting jeg ønsker jeg gjorde annerledes

Du tror du har gjort dumme ting, her får du noen nye historier, hva en har lært og hva som er viktigst.

Lastet opp: 21 May 2020 | 4:21 am

#07. Kort om fettforbrenning

En kort innføring og praktiske tips du kan begynne med allerede i dag. Innspill om mat, styrke- og intervalltrening, og hvordan du kan oppnå de resultatene du ønsker.

Lastet opp: 17 May 2020 | 5:14 am

#06. Hva tenker en 11-åring rundt mat, trening og helse?

Hva synes en 11-åring om trening generelt og hvordan få barn til å spise sunnere, og røre mer på seg?

Lastet opp: 14 May 2020 | 3:00 am

#05. Fettforbrenning

Tips og råd for både «folk flest» og for viderekomne, samt tanker rundt trening og skyldfølelse av å prioritere seg selv.

Lastet opp: 10 May 2020 | 11:13 pm

#04. Rumpetrening

Muskler i rumpa er viktig for mange, men hvordan oppnår en de beste resultatene? Her deler vi noen tanker rundt hvordan du selv kan lage programmer som gir de resultatene du ønsker.

Lastet opp: 10 May 2020 | 3:00 am

#03. Hypertrofi / muskelvekst

Å bygge muskler er årsaken til at mange begynner å trene. Hva vet vi i dag om hva som skal til? En kort podcast om nettopp dette temaet for å gi deg info som du kan benytte allerede i dag.

Lastet opp: 3 May 2020 | 4:50 am

#02. Hva er helse?

Hva er helse? Finnes det noe vi vet kan forbedre helsen og hva er i tilfelle det? Et av de lengste studiene på helse og lykke https://www.adultdevelopmentstudy.org/, går nå inn i sin andre generasjon, der de nå studerer barna til de første deltagerne. Hva kan vi lære?

Lastet opp: 3 May 2020 | 2:48 am

#01. Velkommen til AFPT podden

AFPT's, historie, nåtid, fremtid og visjoner. Møte menneskene bak og følg deres vei til å gjøre Norge til verdens sunneste land #norgverdenssunnesteland.

Lastet opp: 14 April 2020 | 4:12 am

Lytt der du ønsker:

Apple Podcast Spotify Castbox Acast Eller via RSS-feed
... eller din foretrukne podkastplattform

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.