Aktivitet og trening for eldre

AFPTs kurs har som mål å gi økt kunnskap til personlige trenere i møte med spesifikke kundegrupper. Dette kurset vil styrke din rolle som personlig trener, samt øke din aktuelle kundemasse.

Fra200,- /mnd

* Gebyr/renter kan komme i tillegg

Om Aktivitet og trening for eldre

Denne helgen vil du tilegne deg kunnskap om de fysiologiske og nevrologiske endringene som oppstår i alderdommen og fordype din kunnskap innen aldersrelaterte plager og sykdommer. Du vil lære deg hvordan tilpasse treningen ut fra kartlegging av seniorens funksjon, samt få de riktige verktøyene for å nå denne kundegruppen sitt mål. Vi får stadig mer kunnskap om helsegevinstene ved fysisk aktivitet og trening for vår eldre generasjoner. Ved fullført utdanning vil du besitte den nyeste kunnskapen om hvordan tilrettelegge for fysisk aktivitet og trening for eldre.

Forkunnskap

Kurset er for deg som er under utdanning som personlig trener, er personlig trener eller har annen relevant helsefaglig bakgrunn. Vi anbefaler at du allerede har opparbeidet deg noe erfaring som personlig trener eller terapeut før kursoppstart.

Emner trening for eldre

 • Seniorer som kundegruppe
 • Definisjoner på seniorer
 • Anatomiske, nevrologiske og fysiologiske endringer ved alderdommen
 • Patologiske tilstander hos seniorer
 • Ulike treningsformer for seniorer: indikasjoner og kontraindikasjoner
 • Kartlegging av eldre
 • Programdesign
 • Spesifikke treningsanbefalinger – ut fra tilstand
 • Instruksjonsmetodikk
 • Trening av eldre - en til en
 • Gruppekonsepter for seniorer

Moduler

- Aktivitet og trening for eldre består av følgende moduler

Teoretisk undervisning
Praktisk undervisning

Forelesere

- En kombinasjon av lærere og forelesere i særklasse

Vi har samlet det mest komplette lærerteamet AFPT noen sinne har hatt. Lærerstaben inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher. Kombinert med praktisk faglig erfaring fra daglig virke, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement, mener vi at våre lærere representerer den ypperste utdanningsspesialiserte fagkombinasjonen på våre fagområder.

Nyttig info

Betaling

AFPT har fleksible betalingsløsninger og tilbyr avbetaling. Hele studiet skal generelt betales i løpet av maksimalt 6 måneder etter studiets eller studentens oppstart foruten om egen avtale eller finanisering gjøres.

Betalingsinformasjon finnes beskrevet i AFPT sin studiekontrakt. I tillegg finnes opptil 36 måneder nedbetaling via SVEA Finans.

Kurssted

Kurssted i våre byer formidles på e-post tre uker før kursstart.

Mer informasjon får du ved å ringe vårt kontor på (+47) 955 55 938 eller sende en e-post til info@afpt.no.

Påmelding

For å melde deg på kurset trykker du på en av «Meld deg på»-knappene du finner på denne siden. Da vil du få opp en liste over tilgjengelige datoer og studiesteder. Velg det som passer for deg, trykk på «Meld deg på» og følg instruksjonene under på neste side.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.