Antidopingkurs for personlige trenere

I samarbeid med Antidoping Norge kan vi tilby personlige trenere sertifisering som Antidopingansvarlig på sitt senter.
Neste oppstart
Vi har ikke en dato for neste kurs enda. Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær første person til å få beskjed når dato kommer
Meld deg på nyhetsbrev

Om Antidopingkurs for personlige trenere

Rent Senter er antidoping Norges viktigste program for å forebygge og bekjempe doping på treningssentre, over 500 sentre innehar denne sertifiseringen. I Rent Senter-programmet foreligger det et sertifiseringskrav om at hvert senter utpeker en Antidopingansvarlig (ADA).  ADA på treningssenteret har en viktig rolle i det forebyggende antidopingarbeidet både ved å gjennomføre bekymringssamtaler, men vil også få en sentral rolle i selve dopingkontrollsituasjonen. Ved gjennomføring av en dopingkontroll er ADA bindeleddet mellom Antidoping Norge (ADNO), og medlemmet som skal testes. På grunn av dette utvidede ansvaret ønsker ADNO å styrke rollen ADA i Rent Senter-programmet. Den sentrale rollen ADA vil få i den nye Dried Blood Spot, DBS-dopingkontrollen gjør at ADNO vil sette dette kurset som et fremtidig kompetansekrav for gjennomføring av testing. DBS er en helt ny og revolusjonerende måte å dopingteste medlemmer på.

 

Som fremtidig PT vil du gjennom bestått eksamen ha muligheten til å kalle inn og gjennomføre selvstendige dopingtester, noe som er unikt i antidoping sammenheng. AFPT blir første utdanningskull i Norge som får muligheten til å bli uteksaminert som ADA.

Kurset gir spesialkompetanse i både forebyggende og avdekkende antidopingarbeid. Ved bestått eksamen gir kurset gyldig sertifisering som Antidopingansvarlig. 

 

Tidsplan 03.11.21

Tidspunkt 

Tema 

 

0845-0900 

Registrering og velkommen.

 

0900-0950

Doping som samfunnsproblem. 

 

0950-1000

Pause

 

1000-1050

Forebyggingsstrategier på treningssentre og i rollen som PT.

 

 

1050-1100

Pause 

 

1100-1145

Kosttilskudd, risiko og behovsvurdering. 

 

1145-1230

Lunsj 

 

1230-1315

Dopingsamtalen – fra bekymring til handling.

 

1315-1445

Case oppgaver og diskusjon.

 

1445-1455 

Pause 

 

1455-1540

Dopingkontroll  Dried Blood Spot (DBS).

 

1540-1550 

Pause 

 

1550-1630 

Eksamen (for de som ønsker sertifiseringsbevis) *

 

 

* Kursdagen avsluttes med digital eksamen i form av multippel choice. Hvor 70% må være rett for å bestå. Eksamen gjennomføres digitalt i etterkant av kurset og pensum dekkes gjennom aktiv deltakelse. Deltakere som ikke gjennomfører og består eksamen blir ikke sertifisert som ADA, men kan delta for generell kunnskapsheving.

Pris for gjennomføring av eksamen og sertifiseringsbevis: 750,-

Forelesere

- En kombinasjon av lærere og forelesere i særklasse

Vi har samlet det mest komplette lærerteamet AFPT noen sinne har hatt. Lærerstaben inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher. Kombinert med praktisk faglig erfaring fra daglig virke, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement, mener vi at våre lærere representerer den ypperste utdanningsspesialiserte fagkombinasjonen på våre fagområder.

Nyttig info

Betaling

AFPT har fleksible betalingsløsninger og tilbyr avbetaling. Hele studiet skal generelt betales i løpet av maksimalt 6 måneder etter studiets eller studentens oppstart foruten om egen avtale eller finanisering gjøres.

Betalingsinformasjon finnes beskrevet i AFPT sin studiekontrakt. I tillegg finnes opptil 36 måneder nedbetaling via SVEA Finans.

Kurssted

Kurssted i våre byer formidles på e-post tre uker før kursstart.

Mer informasjon får du ved å ringe vårt kontor på (+47) 955 55 938 eller sende en e-post til info@afpt.no.

Påmelding

For å melde deg på kurset trykker du på en av «Meld deg på»-knappene du finner på denne siden. Da vil du få opp en liste over tilgjengelige datoer og studiesteder. Velg det som passer for deg, trykk på «Meld deg på» og følg instruksjonene under på neste side.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.